Както добре знаем, вкусът на бялото вино е най-силен и

...
Както добре знаем, вкусът на бялото вино е най-силен и
Коментари Харесай

Студено вино само за няколко минутки

Както добре знаем, усетът на бялото вино е най-силен и прелестен, когато то е поднесено охладено. Не е целесъобразно обаче виното да се държи в хладилника, защото то по принцип се нуждае от тъмни пространства с подобаваща умерена и непрекъсната температура.

Понякога неканени и непредвидени посетители ви изненадват и вие се притеснявате, че не сте съумели да приготвите обичаната им напитка по подобаващия метод. Не се тормозете - с подръчни материали и няколко положителни съвета от експерти по виното вие ще се справите безпроблемно.

Според специалиста Марк Олдмън доста потребна в сходни обстановки може да се окаже дребна кофичка или купа, която да напълните съвсем доникъде с кубчета лед, след което би трябвало да долеете още 2-3 пръста вода над леда. Водата ще запълни кухините сред буците лед, като по този метод няма да останат въздушни джобове, които да не охлаждат виното. Слагате бутилката и единствено след 4-5 минути ще видите, че метода несъмнено прави работа. За още по-бързи резултати може да добавите и две-три щипки сол към ледената вода.

Друг винопроизводител пък споделя от личен опит, че най-лесно и бързо изстудява виното си, като намокря кухненска хартия, с която увива винената бутилка. Само след 10 минути във фризера, увита по този метод, бутилката изстива сякаш е прекарала най-малко час там.

Ако предвиждате, че може да изпаднете в сходна обстановка и няма да имате никакво време за изстудяване, превантивно може да държите плик с гроздови зърна във фризера. Просто пускате няколко в чашата, когато наливате виното, и те трансформират температурата му, без обаче да го разреждат и вредят на усета му (както прави ледът).

 Бяло вино

Не забравяйте, че божествената напитка се употребява леко охладена, а не ледено студена, тъй че без непотребни терзания - до момента в който настаните гостите и си кажете няколко приказки, към този момент ще имате опцията да им се поднесете и цялостни чаши.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР