Както денят си личи по сутринта, така при представянето на

...
Както денят си личи по сутринта, така при представянето на
Коментари Харесай

Astra излиза изцяло на ток

Както денят си проличава по сутринта, по този начин при представянето на новия модел Opel Astra си личеше, че този автомобил ще има електрическа версия. Тя към този момент е реалност и с нея немският производител отваря нова глава в своята история. Никога до момента фирмената емблема с изображение на мълния не е подхождала повече на модела, който е един от най-успешните на пазара в компактния сегмент в последните десетилетия, заяви " Труд бг ".

Електрически вид на Astra ще се предлага за двата типа каросерия - хечбек с пет порти и комби, което ще бъде първото на ток, създадено от немска марка. Така потребителите в най-много в Централна и Западна Европа, където комбитата се радват на огромна известност, ще имат избор за желания от тях вид каросерия с новаторска електрическа задвижваща технология. Тя обезпечава деловитост при ежедневно шофиране, динамичност и наслаждение. В допълнение разполагаем на купувачите са и Plug-in хибридните версии на Astra.

Новите напълно електрически разновидности на модела впечатляват с дръзновен и изчистен дизайн, а придвижването с нулеви излъчвания освен щади природата, само че и подсигурява достъп до все по-разширяващите се нискоемисионни зони в огромните европейски градове. Електрическият мотор разполага с мощ от 115 киловата (156 конски сили) и въртящ миг в размер на 270 Нм. Тези параметри са разполагаем на лидера незабавно при натискане на газта, защото не се постанова развъртане на мотора до избрани обороти, както е при моторите с вътрешно горене.

За разлика от доста други електрически модели, при които оптималната скорост е лимитирана до 150-160 км/ч, при Astra е допустимо придвижване до 170 км/ч. Водачът избира сред три режима на шофиране - естествен, състезателен и пестелив. При всеки от тях автомобилът предлага друго държание и настройки на работа. До огромна степен от стила на шофиране зависи по какъв начин ще се изразходва силата от литиево-йонната батерия с потенциал 54 киловатчаса. По цикъла на премерване WLTP1 пробегът със заредена батерия доближава до 416 км. Средният разход на сила от 12,7 киловатчаса на 100 км трансформира автомобила в един от най-ефективните на пазара в компактния сегмент.

За зареждане е нужен напълно къс интервал от време. На бърза станция с непрекъснат ток с мощ 100 киловата батерията се цялостни до 80% за към 30 минути. За облекчение на зареждането в домашна конюнктура моделът е оборудван с вградено трифазно зарядно устройство с мощ 11 киловата за уолбокс, който може да бъде инсталиран в гараж или на паркомясто.

Разположението на батериите в пода не лишава от мястото за пасажерите в кабината и от пространството в багажника. Товарният размер на комбито с вдигнати задни седалки е 516 л, а при сгъването им доближава до 1553 л. Другото предимоство на ниско разположената батерия е постоянното пътно държание при динамично шофиране в завои, което постоянно е било една от присъщите черти на Astra.

Кокпитът е цифров

Вътрешното оформление на електрическия модел Opel Astra способства за удоволствието, което водачите ще изпитват при всекидневното шофиране. Ергономичните седалки оферират комфортно настаняване и могат да бъдат с тапицерия алкантара. Качеството на седалките, които облекчават оптимално тялото при дълги пътувания, е удостоверено със документ от здравната организация за здрави гърбове в Германия.

Контролните уреди в автомобила са напълно цифрови. Информацията доближава до лидера и пасажерите от два огромни 10-инчови екрана, с които се работи елементарно и интуитивно. Те дават прегледни изображения за работата на автомобила и за енергийните потоци. Важни настройки като температурата и интензивността на климатичната система могат да се задават по типичен метод с бутони.

Чрез предлагания огромен Head-up екран лидерът може да следи най-важните данни от автомобила непосредствено пред погледа си, без да смъква очи от пътя. За сигурността се грижат многочислени асистиращи системи като спешно прекъсване при заплаха от преден конфликт, за поддържане на лентата, за различаване на отмалялост у лидера и за предизвестие при непосредствен трафик зад автомобила. Перфектната видимост на мрачно е обезпечена от матрични фарове с общо 168 LED детайла.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР