Както Burgas24.bg съобщи служители на криминална полиция в Бургас арестуваха

...
Както Burgas24.bg съобщи служители на криминална полиция в Бургас арестуваха
Коментари Харесай

Тарторът на просяците разпространявал и фалшиви пари

Както Burgas24.bg заяви чиновници на престъпна полиция в Бургас арестуваха шефът на мнимият бедняк, който бе атакуван предходната седмица от ямболския предприемач Динко Вълев. Арестуван е 58-годишен престъпно проявен бургазлия, който склонявал трима мъже към милостиня против заричане за положителни приходи. Той е арестуван за период до 72 часа. Тримата просещи са разпитани в качеството на потърпевши " жертви на трафик “, а той към този момент е с повдигнати обвинявания.

" На причинителят е повдигнато обвиняване за това, че от лятото на 2022 година до август 2023 година е прибрал три лица в дома си, за да бъдат употребявани за милостиня, без значение от тяхното единодушие ", съобщи пред NOVA Зорница Щърбева, прокурор на Районна прокуратура – Бургас.

Тримата са работили на територията на Варна, Пловдив и Бургас. Обвиняемият ги е транспортирал до местоположението, избрана за милостиня. Получавали са и част от заработената сума. Това уточни прокурор Щърбева, като акцентира, че следствието продължава.

" По делото не са събрани доказателства за оказвана насила от обвинения по отношение на жертвите на трафика. Той се е възползвал от потребността им за парични средства ", добави Щърбева.

Мъжът, провел просяците, е съден неведнъж. Последното му нарушение е за стартиране в обращение на подправени пари. Това изясни Зорница Щърбева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР