Както България минава икономически между капките с коронавируса засега, така

...
Както България минава икономически между капките с коронавируса засега, така
Коментари Харесай

България минавала между капките, а Борисов - между яйцата

Както България минава стопански сред капките с ковид към този момент, по този начин и министър председателят Бойко Борисов съумява да мине " сред яйцата ". Това съобщи пред БНР политологът Първан Симеонов.

Според него обстановката към този момент не е толкоз протестна, колкото предизборна. Той означи, че толкоз хора, които в този момент се събират на така наречен Велики национални въстания, през юли са се събирали всяка вечер.

По негови думи протестиращите вървят по схемата от 2013 година - и тогава те се изтощили, както и в този момент, и имало " вливане " на студенти.

Симеонов уточни, че митингът е постигнал значително, само че в случай че не се стигне до трагично развиване или Борисов не направи огромна неточност, може да се чака, че държавното управление ще си приключи мандата.

Борисов, тъй като изтърва момента за почтено и хитро подаване на оставка, изчаква митингът да се поизтощи , да погрознее, да почне да се кара между тях и да става партиен - нещо, което постоянно се случва на всеки дълъг митинг в България, означи политологът.
 Борисов и в Брюксел приказва, че харчи за Коронавирус, а не предизборно
Борисов и в Брюксел приказва, че харчи за Коронавирус, а не предизборно

Пазейки себе си, пазим и стопанската система, припомня министър председателят

По негови думи министър председателят възнамерявал да направи мощен заключителен спринт, изразяващ се най-вероятно в разпределяне на пари.

Сега е моментът всички да слагат своите претенции, тъй като ГЕРБ ще дава, посочи Симеонов.

Той съобщи, че следим игра на достойнството, в която ГЕРБ се стреми да победи в изборите, а след това ще гледа сеира на другите.

ГЕРБ по негови думи ще раздава до последно на правилото " да му мислят идващите, като толкоз доста знаят ".

Според политолога Борисов вярвал, че няколко месеца или години на ръководство на друга коалиция ще накарат хората да си спомнят с носталгия за ГЕРБ.
 Борисов счита, че никой не може да го упрекна в предизоборно харчене
Борисов счита, че никой не може да го упрекна в предизоборно харчене

Премиерът сподели мястото за 7-и реактор на АЕЦ " Козлодуй "

Голямото ново в българския политически развой Симеонов вижда в това, че се синхронизират " неща, които другояче не могат да се понасят между тях ". Голямата неточност на Борисов пък била, че е събрал разноликите си политически съперници в един лагер.

" Това, което ще гледаме в идващите месеци, е дали Борисов е подобен дразнител за българския народ, че сини, червени и славитрифоновисти да създадат някакъв общ фронт. Ако обществото е узряло за такова нещо, тежко му на ГЕРБ ", разяснява Симеонов.

По мотив прогнозите за по-тежка зима от тази на 1997 година той изрази мнение, че към този момент стопански България лекичко минавала сред капките, а Борисов щял да трансформира това в своя изгода.

" Неговите съперници споделят - хората ще обеднеят, затова ще се радикализират. Това е разумно. Борисов обаче разсъждава по различен метод. Той счита, че пред риска от обедняване хората ще заобикалят внезапните придвижвания, ще си кажат - я, още от същото, че най-малко е познато ", проучва политологът. По негови думи неслучайно министър председателят се опитвал да държи наоколо синдикатите. Според Симеонов Борисов си прави сметката, че непосредствено плашейки народа, ще го направи по-тих.

По негови думи Движение за права и свободи е като режисьор на пулт в политическия живот у нас. Движение за права и свободи обаче ставал и все по-нежелан сътрудник.

Според Симеонов на Европа към този момент би трябвало да гледаме не толкоз като на политически блян, колкото като на политическо всекидневие.
 Правителството харчи като за последно, регистрира Красен Станчев
Правителството харчи като за последно, регистрира Красен Станчев

Ситуацията била на предизборно пазаруване на гласове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР