Какъвто и да е , но се появи на Свети

...
Какъвто и да е , но се появи на Свети
Коментари Харесай

Македонците питат къде са ваксините, обещани от брата Бойко

Какъвто и да е, само че се появи на Свети Трифон на Табановце и донесе първите ваксини за македонците, написа в коментар в. " Слободен щемпел ", представен от БНР. Нито Европейски Съюз, нито българите, нито гърците, никой различен. Къде са имунизациите, които даде обещание " братът " Бойко за братята македонци, пита създателят на публикацията. Онези, за които здравният министър Венко Филипче особено пътува до София и за които министър председателят авансово благодари " за братската помощ ", показва създателят, като отбелязва, че за добросъседство не са нужни контракти, а подготвеност да се помогне с елементарни неща в миг, когато те са нужни на приятеля, на " брата ".
Той отбелязва още, че " вождът от Белград " е дал урок на България, че би трябвало още доста да работи върху дипломацията и геостратегията. Вучич от ден на ден се постанова като балкански водач, от който мнозина в района могат да учат по какъв начин се води политика. Не би трябвало да го обичаш, само че не можеш да не го уважаваш, заключава създателят.
 Евродепутат: Над 140 000 македонци имат българско поданство, 25 000 чакат Евродепутат: Над 140 000 македонци имат българско поданство, 25 000 чакат
Само за предходната 2020-та година, над 9 000 жители на Република Северна Македония са получили българско поданство по генезис, а 25...
В. " Вечер " оповестява, че до 14 февруари над 43 хиляди жители са се записали за имунизация против ковид посредством мобилното приложение " ", което беше задействано в сряда, а други над 13 500 - посредством персоналните си лекари. Министерството на здравеопазването удостовери, че първо ще бъдат имунизирани здравните служащи и хората над 70 години. Вчера първите 4680 от плануваните 8000 ваксини на " Пфайзер " бяха предадени на премиера Зоран Заев от сръбския президент Александър Вучич. Към средата на месеца се чакат и 200 хиляди дози китайска ваксина Синофарм. Очакват се и спомагателни дози " Пфайзер ", контрактувани непосредствено с компанията, както и ваксини от системата КОВАКС.
Македонската асоциацията на публицистите (МАН) упорства медийните чиновници да се включат в предпочитаните групи за имунизация, редом с медицинските служащи и възрастните хора, написа в. " Нова Македония ". МАН стимулира настояването си с характера на осъществяваната от кореспонденти, оператори и фоторепортери работа. Съюзът уточни, че публицистите всекидневно са изложени на риска от болест и по тази причина би трябвало да бъдат ваксинирани с преимущество. МАН посочи, че има подготвеност да помогне на държавното управление, като обезпечи лист на медийните служащи, които се нуждаят от имунизация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР