Какъв компонент на храната подобрява най-много не само физическото, но

...
Какъв компонент на храната подобрява най-много не само физическото, но
Коментари Харесай

Храни, полезни за психичното здраве

Какъв съставен елемент на храната усъвършенства най-вече освен физическото, само че и психическото положение на индивида? За това описа Елена Соломатина, диетолог и експерт по хранене в изявление за радио Sputnik.

Диетологът Елена Соломатина, лекар по медицина, отбелязва в изявление за радиостанция Sputnik, че " фибрите служат като храна " за потребните бактерии в стомашно-чревния тракт на индивида. Според нея съществуването на този съставен елемент в храната е належащо за естественото действие на всички системи на организма, както и за поддържане на психологичното здраве.

Fiber Promotes the growth of beneficial bacteria.

Fiber also Promotes proper bowel movements.
— Nate Nutrition Specialists (@NateSpecialists)
" Хората се нуждаят от фибри. Фибрите са храна за потребната микрофлора, за нашия микробиом. Това са бактерии, които вършат доста положителни неща за тялото ни. Те ни оказват помощ да оцелеем, поддържат имунната ни система и психологичното ни здраве в норма и са потребни за храносмилането. Проведени са изследвания за връзката сред сърдечносъдовите болести и приема на фибри, като заключенията са в интерес на фибрите. Същото е и с психологичните болести ", прецизира Елена Соломатина.

За да се набави нужното количество фибри, в дневния хранителен режим би трябвало да се включат 400-500 грама зеленчуци, продължава диетологът.

" Достатъчно е да консумирате 400-500 грама зеленчуци и плодове дневно, с цел да си набавите нужното количество фибри. По-добре е да ядете зеленчуци, защото плодовете съдържат захар. Идеални са зелените зеленчуци, които не съдържат скорбяла. Можете да си набавите фибри и от пълнозърнест самун или зърнени храни, които не са рафинирани ", прибавя Елена Соломатина.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР