Какъв е смисълът на НС, когато такива въпроси се задават?

...
Какъв е смисълът на НС, когато такива въпроси се задават?
Коментари Харесай

Кирил Петков скандално: Какъв е смисълът от НС, когато такива въпроси се задават

Какъв е смисълът на Народно събрание, когато такива въпроси се задават? Този нахален въпрос на премиера Кирил Петков въпрос стана тематика на спор в Народното събрание през днешния ден по време на парламентарния блиц надзор

Той сподели това в отговор на въпрос от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Въпросът бе обвързван с изявление на Петков, в което той дефинира Делян Пеевски като олигарх и медиен магнат.

" С какви доказателства разполагате? Защо не посочвате и други като Иво Прокопиев? Твърдите, че Пеевски е направлявал Борисов. Хората приказват, че вие сте марионетка на Иво Прокопиев ", сподели Карадайъ.

 Мустаха Карадайъ, Движение за права и свободи Мустаха Карадайъ, Движение за права и свободи Източник: Zonanews
Петков отговори, че за разлика от Движение за права и свободи той е самостоятелен.

Радомир Чолаков (ГЕРБ) прикани Петков да се извини на Народното събрание за това, че се е усъмнил в неговия смисъл. Шефът на Народното събрание Никола Минчев посочи, че целият откъс е включвал и думите " когато такива въпроси се задават ".

 Йордан Цонев, Движение за права и свободи Йордан Цонев, Движение за права и свободи Източник: Zonanews
" Ако едно нещо върви като пате, в случай че е жълто като пате, в случай че крещи като пате - то е пате. Ако повтаряш опорките на олигарха Прокопиев, в случай че назначаваш хората на олигарха Прокопиев, в случай че му вкарваш всичките планове тук и там - пате ". Това сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи, който изясни с образец, теоретичен от него в ранните 90-те години на предишния век, когато е бил обучаван като политически деятел на Съюз на демократичните сили от консултанти на Републиканската партия.

 Искрен Митев, Политическа партия Искрен Митев, Политическа партия Източник: Zonanews
Искрен Митев от Политическа партия не остана по-назад в арогантността на своя патрон и прикани опозицията да се извини за това, че с въпросите си обезмисляла Народното събрание.

Мартин Димитров от Демократична България сложи въпроса за газовата връзка с Гърция и още веднъж сподели 100-процентова лъжа, че интерконекторът се строял от 10-12 години.

 Мартин Димитров, Демократична България Мартин Димитров, Демократична България Източник: Zonanews
" Благодаря за смисления въпрос. Всяка седмица разменяме връзка с Кириакос Мицотакис. Той ме твърди за напредъка на гръцката тръба. Изградена е като тръба, остава кабелът, който ще ръководи другите станции. До края на юни този план ще бъде приключен. Един от най-важните цели ", сподели Петков.

 Теменужка Петков, ГЕРБ Теменужка Петков, ГЕРБ Източник: Zonanews
В отговор на фейковете на Мартин Димитров се изправи на трибуната Теменужка Петкова, която за следващ път изясни, че изказванията за десетгодишно закъснение на интерконектора с Гърция са лъжа и операция.

Десислава Атанасова (ГЕРБ) изясни на Петков, че дума " алангро " не съществува, а вярната дума е " ангро ". Премиерът употребява тази дума по време на един от отговорите си. Атанасова добави, че от групата на ГЕРБ-СДС са се засмели на неговото неведение на българския език, за което към този момент имало фолклор измежду народа.

" Вие не почитате 15 човешки живота ", отвърна и Петков. Той упореби тази дума в отовор на въпрос за българските моряци, които са затворени в Мариопул.

 Десислава Атанасова Десислава Атанасова Източник: Zonanews
" Смисълът на тази институция е да ви се задават неуместни въпрос, не да си подавате пасчета като това с сътрудника Мартин Димитров. Научете се да говорите български ". Това разяснява Даниел Митов (ГЕРБ). И зададе въпрос, обвързван с полицейско принуждение.

 Даниел Митов Даниел Митов Източник: Zonanews
" Това, което се случи под коридорите на Министерски съвет, не би трябвало да се повтаря ", сподели Петков, припомняки за полицейското принуждение над протестиращи против държавното управление на ГЕРБ.

" Тези коридори са забавни ", репликира го Любен Дилов-син, изтъквайки очевидния следващ лапсус на Петков. " Имаме данни за сбили се заместник-министри, за принуждение с ваше присъединяване. Ако ще организирате пердах не дръжте опозицията встрани ", сподели още Дилов.

Тук на помощ на Петков се притече вицепремиерът Асен Василев, който посочи, че боят под колоните на Министерски съвет е проведен от ГЕРБ.

 Асен Василев и Кирил Петков Асен Василев и Кирил Петков Източник: Zonanews
" Вие не питате нищо, вие вършиме празни изказвания, кой взел участие в пердах. Това ли са въпросите? Явно нямате какво да питате ", намеси се още веднъж и депутата Митев, обръщайки се към опозицията.

В отговор на въпрос от Движение за права и свободи по тематиката " Македония " Петков отговори, че решението на този проблем би трябвало да сплотява освен ръководството, само че и опозицията. И съобщи, че решението няма да се вземе без Народното събрание. Той обаче посочи, че войната в Украйна е направила проблема още по-деликатен.

Според Петков от Европейска комисия през вчерашния ден са декларирали, че ще бъдат поръчител за правата на българите в Северна Македония посредством преговорната рамка, което е хубава вест.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР