Как трябва да завърши мачът България - Чехия, който ще

...
Как трябва да завърши мачът България - Чехия, който ще
Коментари Харесай

Неприятен казус! Как трябва да завърши България - Чехия?

Как би трябвало да приключи мачът България - Чехия, който ще се играе на 17 ноември тази година? Всеки българин ще отговори “с победа за България”. Само че може да се окаже, че аритметиката не е толкоз лесна, тъй като нищо чудно да се наложи да избираме сред достойнството на България и класиране на Евро 2020, което минава през проваляне от Чехия.

Припомняме, че отборите могат да се класират по два метода - през сегашните квалификации или през тези на новосъздадения шампионат Лига на нациите, чиято крайна фаза е през март 2020 година.

Три кръга преди края на евроквалификациите футболистите на Красимир Балъков изостават на цели седем точки от заветното второ място в група А, което дава право на присъединяване на Евро 2020.

Така че за него ще се борят Чехия и Косово.

Нашите момчета пък ще разчитат на класиране през шампионата Лига на нациите. Там страните са разграничени на четири лиги и всяка от тях ще излъчи по един представител за финалната фаза. България е първа запаса в Лига С, което съвсем ни подсигурява, че ще получим още един късмет за класиране на Евро 2020.

Това ще се случи в случай че най-малко един от Шотландия, Финландия, Норвегия или Сърбия се класира през сегашните евроквалификации. Но даже да не се случи, България най-вероятно ще играе за класиране на Евро 2020 с тимове от по-горната Лига В. Условието е най-малко 9 от 12-те страни да завоюват евроквота през в този момент провеждащите се квалификации.

Именно тези нововъведения слагат въпроса по какъв начин би трябвало да приключи България - Чехия?

Вече споменахме, че за второто място в нашата група се борят Чехия и Косово.

България има изгода борбата да бъде извоювана от Чехия. Причината е, че тази страна е една от 12-те в Лига В и в случай че се класира през сегашните квалификации, ще освободи едно от местата за финалната фаза в Лигата на нациите.

Тъй като Косово е в по-долна лига от трикольорите, то ние нямаме изгода този тим да измести Чехия от второто място в сегашните евроквалификации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР