Как се затварят печени чушки в буркани? Този въпрос вълнува

...
Как се затварят печени чушки в буркани? Този въпрос вълнува
Коментари Харесай

Как се затварят печени чушки в буркани – тънкости, които всяка домакиня трябва да научи

Как се затварят печени чушки в буркани? Този въпрос вълнува всяка една начинаеща стопанка, на която за пръв път й следва да се сблъска от близко с приготвянето на зимнина. Ако нямате баби и майки на село, които да вършат това вместо вас, би трябвало да узнаете всички тези тънкости и специфики, с помощта на които нито един буркан няма да отиде в кофата с боклуци и чушките ще са необикновено вкусни.
Как се затварят печени чушки в буркани и какво би трябвало да знаем за приготвянето им
Дамите отделят прекомерно доста време на самото затваряне на бурканите, защото от него зависи какъв брой трайна ще е зимнината през студените дни. Никой не желае в един миг да отвори буркана с обичаните си печени чушки и да научи, че наличието вътре е негодно за консумация.

Замразяването във фризер е опция, само че надали можете в няколко чекмеджета да поберете всички зеленчуци, които желаете да складирате. Друга причина да изберете буркани, а не замразени чушки, е това, че пакетчетата във фризера не могат да бъдат изпратени в колет до най-близките ни хора, които желаеме да зарадваме.
Ето и продуктите, които да си приготвите за печените чушки в буркани:
• Големи, прави и месести чушки;

• Аспирин;

• Сол;

• Буркани;

• Капачки.

Количествата ги определяте самите вие, съгласно това какъв брой членно е вашето домакинство и какъв брой постоянно поднасяте тази вкусотия на трапезата си.

Самата подготовка на чушките не трае доста време. Нужно е да ги изтърбушите, да премахнете усърдно семената и по-късно да ги измиете. Зеленчукът може да се изпече във фурната, на котлона, на скарата или в чушкопек.

Тънък миг по време на самото печене е обръщането на чушките. Правете го от време на време, тъй че да могат да омекнат отмерено от всяка една страна и най-после усетът им да е непостижим.

За да се белят по-лесно зеленчуците след печене, е добре известно време да прекарат в тенджера, покрита с похлупак.

Докато чушките си почиват в тенджерата, можете да преминете към подготовката на бурканите. За всеки предвидете по 1 аспирин, разбъркан с 1 ч.л. сол. Първо подреждате няколко чушки в буркана, по-късно поръсвате с тази примес и още веднъж нареждате чушки. Идва ред на кулминационния миг, а точно самото затваряне на бурканите.
Тънкости при затварянето на чушките в буркани
След като към този момент сте затворили бурканите с капачки, подредете ги във допустимо най-голямата тенджера, с която разполагате. Дъното й би трябвало да покриете с забрадка, тъй че да няма произшествия по време на варене.
 Как се вършат печени люти чушки в буркани – рецептата, която всяка баба знае Как се вършат печени люти чушки в буркани – рецептата, която всяка баба знае
Кой не обича да има ресурс от най-малко няколко буркана печени люти чушки, които да сервира на трапезата си всякога, когато желае оптимално...

Налейте количество вода, което да покрие капачките и оставете зимнината да заври. Ако ги приготвяте на котлона, ще ви отнеме час, а даже и по-малко. След като водата в тенджерата заври, засичате 10 минути и по-късно махате съда от котлона.

Не бързайте да вадите горещите буркани, дано постоят в горещата вода още 20 минути. Когато изтече това време, деликатно ги извадете и ги поставете с капачките надолу.

Това е цялата философия, обвързвана със затваряне на печени чушки в буркани.

Подредете ги на рафта при останалата зимнина и си ги похапвайте на драго сърце. С тях можете да приготвите разнородни разядки, вкусни ястия, салати и други блюда.

Да ви е сладко!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР