Как се свалят 139 кг за две години? Главен герой

...
Как се свалят 139 кг за две години? Главен герой
Коментари Харесай

31-годишен благоевградчанин отслабна със 140 кг за две години

Как се смъкват 139 кг за две години? Главен воин в историята 31-годишният Стоян Терзийски от Благоевград. Преди две години той тежи умопомрачителните 230 кг. Потиснат от зависимости, обиди и безчет неудобства, Стоян съумява да отслабне фрапантно и през днешния ден тежи единствено 90 кг.

Мъжът споделя намерено, умерено и със самооценка историята на наднорменото си тегло. Детството му минава в оскъдно семейство, в което единственото значимо било да има нещо на масата - каквото и да е. Така се формирали ранните привички на Стоян да яде нездравословно. Битката с килограмите за него обаче стартира, когато в границите на шест месеца губи родителите си.

" Тогава в резултат на изживения стрес започнах да се тъпча. Никога не съм ял поради това, че съм бил гладен. Просто замествах тяхната липса с храна ", споделя Стоян.

При него апетитът идвал с яденето, без прекъсване, по през целия ден. По подигравка на ориста мъжът работел в огромен хранителен магазин, където всичко му било на разположение и той не подбирал. Нямало рафт, непокътнат от него. Взимал и хапвал от всичко по малко. 

" С кафето изяждах два броя тестени закуски, изяждах и две-три вафли по-късно. На обяд изяждах половин или цялостен самун с кг кренвирши с кутийка майонеза. След обяд продължавах. Вечерях кг и половина пържени картофи, същото количество месо. Задължително сладко по-късно ", споделя Стоян Терзийски.

Изчислява, че дневно е изяждал към 5-6 кг храна. Така тъпченето направило от Стоян двойно по-голям човек, само че с половин живот. Той спрял да се движи, все по-трудно се справял у дома, а единственото, което правил, било щедро да закусва, обядва и вечеря. Похапвал много и през останалото време.

Повечето килограми разболяват Стоян. Рязко стартира да подвига кръвно, само че лекарите не съумяват да открият с какъв брой, тъй като апаратът не може да обгърне ръката му. Срива се и душевен. 230-те му кг стават мотив за доста обиди и насмешки. Един ден обаче Стоян осъзнава, че му е нужна смяна и стартира да гладува. Сваля 50 кг, само че за малко. Разбира, че с апетит няма да стане и стартира строга диета. Спира да яде тестени произведения, сладко, ориз, картофи. Повече от две години не поставя нищо такова в устата си.

Днес на всички места Стоян среща хора с наднормено тегло. Чувства ги по някакъв метод близки, само че не ги оправдава. След тежката борба със себе си и килограмите мъжът има вяра, че всичко хубаво в живота му занапред следва.

Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР