Как се приготвя ориз, така че да е полезен за

...
Как се приготвя ориз, така че да е полезен за
Коментари Харесай

Ако консумирате ориза по този начин, ще отслабнете бързо

Как се подготвя ориз, тъй че да е потребен за здравето? Днес ще разберете това. Чудите се по какъв начин да отслабнете бързо и без изпитание? Здравословната диета и упражненията са, несъмнено, ключът към поддържането на добра физическа форма.

Учен от Колежа по химически науки в Шри Ланка откри нов метод за подготвяне на ориз. Очевидно той е измислил по какъв начин да предотврати усвояването на захарта и навлизането й в кръвоносната система. Оризът, както и другите нишестета се трансформират извънредно бързо в захар (глюкоза) в кръвта. Действителната част от нишестето се отстранява като гликоген в черния дроб и мускулите, а спомагателната глюкоза се отстранява под формата на мазнини, което може да аргументи наддаване на тегло и здравословни проблеми.

Както и да е, в случай че забавим усвояването на нишестето, силата от него ще се освобождава в тялото последователно. Така рискът от нараснала кръвна захар ще бъде понижен и клетките на дебелото черво няма да бъдат раздразнени. Как се подготвя ориз по здравословен метод? Тайната съставна част е кокосово масло. Разтворете 1 чаена лъжичка кокосово масло във вряща вода, разбъркайте добре и прибавете ориза. Задушете до подготвеност, което може да отнеме към 40 минути или както е посочено на опаковката. След това го сложете в хладилника и го оставете да престои 12 часа.

Това може да бъде невероятна помощ за хора с наднормено тегло или при проблеми с глюкозата. Този способ обезпечава 10 пъти по-високо безвредно наличие на нишесте от стандартния метод на подготвяне на ориз.

Как работи? По време на готвене, кокосовото масло попада в нишестето, което прави захарта непропусклива за соковете в храносмилателния тракт и предотвратява разграждането и преработката й. Нишестето се свързва с атомите от външната страна на ориза по време на 12 часовото изстудяване, което кара захарта в ориза да се трансформира в безвредно нишесте. Ако загреете ориза, това няма да повлияе на безвредното равнище на нишесте. Опитайте този трик, с цел да отслабнете бързо. Една елементарна смяна в диетата ви може да ви помогне да останете здрави в дълготраен проект.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР