Как пазаруват потребителите на здравни услуги?За да отговорим на този

...
Как пазаруват потребителите на здравни услуги?За да отговорим на този
Коментари Харесай

Над 1 млн. души използват дигиталните канали на SOpharmacy всеки месец

Как пазарят потребителите на здравни услуги?
За да отговорим на този въпрос, първо би трябвало да забележим кои са потребителите ни. В момента обслужваме потребностите на 5 генерации и половина. Казвам и половина, тъй като шестото потомство сега го сътворяваме. Четири от тези генерации са доста дейни цифрово, а за две от тях това е метод на живот. За тях този вид извършване на покупки е опция да вземат осведомено решение, да си спестят време, старания, както и да намерят своята най-хубава цена. Дигиталният аптечен пазар у нас обаче е относително млад, на не повече от 10 години. В този смисъл той още е в стадий на развиване, а потребителите от ден на ден стартират да го припознават като средство за угаждане на своите здравни потребности. Доказателство за това е фактът, че всеки месец над 1 млн. консуматори посещават онлайн аптеката ни SOpharmacy.bg и мобилното ни приложение!
Какво съставлява цифровата аптека?
Днес по-голямата част от онлайн аптеките действат само през своите уеб сайтове. Ние в SOpharmacy обаче работим за построяването на цялостна цифрова тактика, която да дава на потребителя преимуществата на нашата идея без значение къде се намира той. Целта ни е не просто да бъдем в неговия квартал или в интернет пространството, а да сме на една ръка разстояние от него. През призмата на цифровия свят това значи да бъдем по едно и също време както в браузъра му, по този начин и в мобилните му устройства. Затова при започване на 2023 година поставихме аптеката безусловно в джоба на потребителя посредством мобилното ни приложение SOpharmacy APP. Щастливи сме, че единствено няколко месеца след старта мобилното ни приложение се радва на извънредно висок рейтинг, образуван на база оценката на потребителите.
Кои са потребностите на потребителя, които мобилното ви приложение обслужва?
Факт е, че зад основаването на SOpharmacy АPP стои съществено проучване на цифровите здравни потребности на потребителите. Най-общо ние идентифицирахме 13 такива. Със старта на SOpharmacy APP удовлетворихме 8 от тях, измежду които са продуктово многообразие и информация, бързо търсене, настоящи промоции и цифрова месечна листовка, цифрова лоялна стратегия, цифрова консултация с фармацевт, както и желанието за така наречен геймификация, изразена посредством цифрова скреч карта, която може да донесе спомагателни отстъпки. В края на лятото стартирахме и нашия блог SOhealth за здравна информация и рекомендации за здравословен и пълностоен живот. На последно, само че не по-важност място са и ясните периоди и опциите за доставка. Затова и нашата услуга " Кликни и вземи от аптека SOpharmacy " е налична във всичките ни цифрови канали и виждаме, че от ден на ден консуматори я избират.
Какво е бъдещето пред цифровите аптеки?
Дигитална аптека сама по себе си има сериозна обществена функционалност във връзка с обезпечаването на артикули за здраве. Макар сега регулацията да не разрешава онлайн продажбата на тези по лекарско наставление, това не омаловажава общественото значение на цифровата аптека. Само за образец ще посоча, че от два месеца онлайн може да бъде проследена наличността на разнообразни артикули за здраве във физическите аптеки SOpharmacy. Това е основна функционалност, която улеснява потребителя в намирането на неговите най-важни медикаменти и му пести време от циркулиране. A в бъдеще ще виждаме от ден на ден сходни образци за интеграция на физическите и цифровите аптеки, тъй че клиентът да получава цялостна услуга без значение къде се намира. Това е този по този начин наименуван модел " омниканален ритейл ", който има огромно приложение на развитите пазари и носи съществени изгоди за потребителите там. Ние като Sopharmacy го сътворяваме тук, с цел да могат българските пациенти да се възползват в най-висока степен от преимуществата му.
Реклама Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Здравеопазване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР