Как изглежда строежът на мястото на съборената градска баня Гъбата“

...
Как изглежда строежът на мястото на съборената градска баня Гъбата“
Коментари Харесай

Ето как изглежда строежът на мястото на „Гъбата“ от птичи поглед

Как наподобява градежът на мястото на съборената градска баня „ Гъбата “ демонстрират фрагменти на дрона „ Морско око “ от птичи взор, научи Moreto.net. Снимките са направени на 17 юни.

Зданието беше бутнато през април. Няколко месеца лиши укрепването на терена преди същинското срутване на „ Гъбата “. Разрешението за градеж на мястото на Гъбата е от 13 май 2022 година и е за 12-етажна постройка. Тя е проектирана от архитектурно студио STARH, а реализатор е бъде " Комфорт " ООД. Възложител е „ СВП инвест “ ООД.

Разрешението важи за период от 3 години. След започване на строителни действия работата би трябвало да завърши до 5 години.

Партерният етаж на новата постройка е планиран с търговски площи. На североизточната фаса ще е ситуиран централният вход на постройката. Обществените функционалности са ситуирани в първите три етажа, където ще има апартхотел с 27 жилището. Над тях функционалността е напълно жилищна. На етажите от 4 до 12 терасовидно за проектирани 33 жилища с друга величина. В подземните равнища за паркиране са планувани 88 паркоместа.

Припомняме, че през ноември предходната година варненци предизвикаха подписка за спасяването на " Гъбата ", последва и жива верига към постройката. Тогава десетки жители се оповестиха в отбрана на остарялата социална баня и изрично срещу унищожаването на здания емблеми за морската столица без публично разискване и систематичното обезличаване на града.

Сградата на баня " Гъбата " е строена през 1966 година и е създание на aрх. Косьо Христов. Дълги години е дейна част от живота на варненци. Място с изключение на за неделната баня и за срещи и раздумки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР