Как да си направите стимулираща маска на косатаОтпиването на хубаво

...
Как да си направите стимулираща маска на косатаОтпиването на хубаво
Коментари Харесай

Как кафето може да ускори растежа на косата и да спре косопада?

Как да си извършите стимулираща маска на косата

Отпиването на хубаво кафе е наслаждение, на което е невероятно да се устои: ароматна, интензивна, обгръщаща, чашата ни съпровожда от събуждането до края на изобилното хранене за деня, даже ни оказва помощ да храносмиламе.

Въпреки това качествата на кафето и по-специално на съдържащия се в него кофеин не се лимитират единствено до това.

Последните изследвания настояват, че кафето е освен енергизатор, кадърен да ни даде тонус и централизация даже в най-уморителните дни, само че би подтикнало растежа на космените луковици, като по този метод се трансформира във годен съдружник и за тези, които се борят с косопада, предава.

Ефектът върху растежа на косата в действителност е открит в голям брой секторни изследвания: кофеинът, настоящ непосредствено върху луковицата на косъма, би работил като нещо като натурален будилник, който би предиздвикал луковицата да работи по-усилено, увеличавайки дължината на косата в пъти по-кратко време.

Възможно е да се ускори растежа на косата посредством потребление на маски или изплаквания на основата на кафе, които могат да се подготвят елементарно вкъщи.

Ще бъде задоволително да смесите две супени лъжици наслойка от кафе и екстра върджин зехтин, подхранващ и ревитализиращ, в нужното количество, тъй че да се образува еднороден крем, който да се разпредели отмерено по дължината на косата.

Просто го оставете да работи към двадесет минути, като разпределите по този начин получената примес по цялата коса и по-късно изплакнете.

Тази маска освен ще бъде потребна за стимулиране на космените луковици, като по този метод форсира растежа на косата, само че ще помогне на страдащите от пърхот да подобрят външния тип на косата си, правейки я по-блестяща.

Ако нямате задоволително време да се посветите на гореописаното лекуване, само че въпреки всичко желаете да изпитате изключителния резултат на кафето върху растежа на косата, няма проблем!

Можете да употребявате кафето за изплакване на косата в края на нормалния шампоан, като внимавате да масажирате скалпа със студената напитка, с цел да позволите на луковицата на косъма да се наслаждения на енергизиращия резултат, който кафето естествено има.

Чрез въвеждането на тези процедури в нашата рутина за хубост, ние също бихме могли да се насладим на прелестните естествени отблясъци, които кафето ще даде на цялата коса: кестенявата коса ще се възползва най-вече, придобивайки топли отблясъци, без риск от потъмняване на косата.

Въпреки че маските и изплакванията въз основата на кафе са изцяло естествени, добре е да извършите тест за търпимост върху кожата, преди да продължите с въпросните процедури, като поставите малко количество от продукта върху ръката, оставете да подейства към 10 минути и по-късно изплакнете. Ако след двадесет и четири часа кожата не е алена или сърбяща, можете да продължите с използването на кафе върху косата в цялостна сигурност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР