Как да си направим пропоминт спрей за гърло – знаете

...
Как да си направим пропоминт спрей за гърло – знаете
Коментари Харесай

Как да си направим пропоминт – спрей за възпалено гърло

Как да си създадем пропоминт спрей за гърло – знаете ли, че в действителност е по-вероятно да настинете напролет и есента, в сравнение с през зимата? Това е по този начин заради фактът, че другите типове вируси, причинители на елементарната простуда, се възпроизвеждат по-добре при хладно, само че не и при студено време.

В международен мащаб прополисовият спрей за гърло набира много огромна известност в последно време. Това е напълно естествен спрей за гърло, който демонстрира много обещаващи качества в битката с настинките, зачервеното гърло и доста други болести. Най-често продаваният спрей за гърло съдържа единствено три съставки: дестилат от пчелен прополис (клеева тинктура), растителен глицерин и вода . Предлага се и с добавки от разнообразни билки.

Ето няколко отзива от клиенти, които са употребили прополисов спрей за гърло и които споделят, че откогато употребяват подобен вид спрей, не са се разболели нито един път в сезона на гриповете:

“За моя огромна изненада имаше тънък, само че неотложен изтръпващ резултат, който бързо успокои гърлото ми, съпроводен от прелестен сладостен усет на мед. ”

„ Страдах от продължителен тонзилит, тъй че едната страна на моето гърло беше подута от самото начало. Не чаках доста от този артикул, само че уау! Мигновено облекчение! ”

„ Опитах съвсем всичко, с цел да спра моите хронични настинки и възпаленото гърло. Изглеждаше, че нищо в действителност не работи. Когато използвах това, гърлото ми се почувства по-добре същия ден и на идващия ден беше съвсем съвършено. Сега постоянно нося този спрей със себе си на всички места.

Преди да забележим по какъв начин да си създадем пропоминт – спрей за възпалено гърло , дано да разгледаме изгодите от прополиса и изгодите от ментата (ментола).

Какви са изгодите на пчелният прополис

Пчелите основават прополис, като събират лепкава смола от дървесните пъпки и кората, която се комбинира с пчелни ензими, с цел да се получи вещество, което е антивирусно , антибактериално , противогъбично , противовъзпалително и антиоксидантно . Чрез прополисът, пчелите образуват предпазен щит в своето гнездо срещу гъбички и вируси.

Тези защитни изгоди се разгръщат и върху хората, когато се гълтам или ползват локално, съгласно лекаря натуропат Маура Хенингер. Според нея „ прополисът е цялостен с полифеноли, флавоноиди, аминокиселини и естествени стероиди, както и с високо наличие на протеини и витамини от група В “. Тя го предлага за укрепване на леки рани или за качествено подсилване на имунитета.

Науката смята пчелният прополис за един от „ най-обещаващите имуномодулиращи сътрудници “, което значи, че е извънредно ефикасен, когато става въпрос за стимулиране на имунната система. Прополисът е най-известен в историята със качествата си за лекуване на инфекции и египтяните даже са го употребявали по време на мумифициране.

Какви са изгодите на ментата и на ментола в частност

Ментолът  е органично съединяване, което се създава по неестествен път или се набира от маслата на ментата. Ментолът има локално упоително и успокоително свойство и се употребява най-често за облекчение на сопнато гърло .

Природният ментол се съдържа в етеричното масло от мента, като това е основната съставна част (45 – 65%). Може да се употребява като  естествено средство  за вътрешно и външно приложение и за облекчение на нарушавания на дихателните пътища. Полезен е и за противопоставяне на образуването на чревни газове.

За външна приложимост се предлага локално за тонизиращо и освежаващо деяние в интерес на мускулите. Често се употребява като съставна част в кремове и мехлеми, а също по този начин и за възстановяване на кръвообращението в долните крака.

Не инцидентно ментолът е една от основните съставки на доста типове фармацевтични медикаменти, като спрей за гърло , таблетки за смучене за болно гърло , бонбони за гърло и така нататък

Как да излекуваме зачервено гърло на дете без медикаменти – препоръки

Как да си създадем пропоминт

След като видяхме изгодите на прополиса и на ментола , в този момент да забележим по какъв начин да си създадем ефикасен спрей за болно гърло . Имаме потребност от следните съставки:

  • прополис (най-добре закупен от прочут пчелар)
  • 90% етилов алкохол (от аптеката), може да го сменяем с водка или домашна ракия
  • етерично масло от мента за пиянство (люта мента / mentha piperita)
  • пчелен мед
  • топла вода
  • бутилка със спрей-помпа (за предпочитане стъклена от мрачно стъкло)

Слагаме 30 грама ситно настърган прополис в 100 мл алкохол (водка, ракия) в бурканче. Най-добре да държим прополиса във фризера, преди да го настържем наситно, с цел да ни бъде по-лесно. Разтръскваме пламенно в продължение на няколко минути. Спиртът ще стартира да се оцветява и да помътнява заради разтварянето на прополиса.

Нужно е да разклащаме пламенно бурканчето най-малко по един път дневно в продължение на най-малко една седмица, с цел да се разтвори колкото се може повече прополис. След този интервал на дъното ще се образува гъст пласт наслойка от неразтворимите съставки на прополиса. Останалата течност е нашата клеева смес.

След като към този момент имаме подготвен прополис, можем да създадем нашия спрей за гърло. Изсипваме 1 супена лъжица вода в спрей бутилката (ако самата бутилка е 60-70 мл), прибавяме 2 супени лъжици прополис (клеевата тинктура), 2 супени лъжици пчелен мед и 1/8 до 1/4 чаена лъжичка от етеричното масло от мента. Разклащаме добре и затваряме с капачката (пръскащата тръбичка на спрей-бутилката).

*Можете да пръскате по 3-4 пъти на ден по 1-2 впръсквания в гърлото. Препоръчва да се употребява за деца над 3 години. Да се заобикаля от хора, които имат алергии към някоя от съставките!

Съвет: Ако извършите по-голямо количество, може да замразите остатъка във формички за лед за по-късна приложимост. Относно водата, ще имате доста по-качествен резултат, в случай че ползвате сребърна вода. Ако да вземем за пример ходите до Банско или Добринище, при започване на Добринище има извор със сребърна вода. Просто си напълнете няколко бутилки.

Зачервено и възпалено гърло при децата – по какъв начин да го лекуваме

Ползи от пропоминт спрей – по какъв начин да си създадем пропоминт

Домашно направеният пропоминт спрей за гърло съдържа дестилат от прополис, който оказва помощ при възпаления и инфекции на устата и гърлото. Използва се за облекчение на признаците, свързани със болести на венците , лигавиците на устата и фаринкса.

Благодарение на своето антисептично и освежаващо наличие на ментол, той отстранява неприятния мирис, породен от храна, алкохол или тютюн в дъха. Пропоминт спрея успокоява възпаленото гърло и оказва помощ при суха и раздразнителна кашлица. Може да се употребява всекидневно като освежител на дъха и профилактично средство за понижаване на вероятността и развиването на зараза.

Можете да употребявате пропоминт спрея за гърло, когато почувствате болки в гърлото или като ежедневна превантивна добавка! Освен за гърлото, можете да употребявате спрея локално при порязвания, ожулвания, рани, изгаряния, херпеси, акне.

С две думи, това е супер артикул, който може да извършите сами. Ако ви мързи или нямате опция, може да си закупите подготвен. Вече знаете за неговите изгоди.

Източник: kakda.org

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР