Как да се увеличи подкрепата за Украйна в краткосрочен план,

...
Как да се увеличи подкрепата за Украйна в краткосрочен план,
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС обсъждат подкрепата за Украйна и ситуацията в Русия

Как да се усили поддръжката за Украйна в кратковременен проект, с цел да бъде сполучлива контраофанзивата й и по какъв начин да се противодейства на опасността от страна на Русия с оглед последния протест на ръководителя на ЧВК „ Вагнер “ – това са главните тематики, които разискват в Брюксел водачите на Европейския съюз. Източният фланг на НАТО би трябвало да бъде укрепен, тъй като отиването на Пригожин в Беларус може да съставлява опасност за Полша и балтийските страни.

 
Ние следим доста деликатно всичко, което се случва в Беларус с Пригожин и незнаен брой подготвени и квалифицирани бойци, които евентуално ще се причислят към него. Това съставлява евентуална опасност. Тя най-вероятно не е директна военна, само че евентуално ще има опит за навлизане в Европа за незнайни цели. Това значи, че би трябвало да повишим нашата сигурност по границите.
Кришянис Каринс – министър председател на Латвия 
Обсъждаме Украйна на фона на протеста, на който станахме очевидци предишния уикенд. Той сподели дълбоки пукнатини в системата на Путин. Този протест ще има вторични земетресения, които предстоят. Затова е толкоз значимо да удвоим поддръжката за Украйна – както военно, по този начин и финансово. Важно е да бъдем поредни в тази поддръжка.
Урсула фон дер Лайен – ръководител на ЕК 

Решението на Европейски Съюз да даде на Украйна статут на претендент за участие въздейства на разискванията в НАТО по въпроса с приемането на страната в Алианса. Това сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е значим участник в Европейския съвет.

 
Бунтът, който видяхме през уикенда, демонстрира, че има пукнатини и разделения в системата в Русия. Но е значимо да се подчертае, че това са вътрешни съветски въпроси и е прекомерно рано да се вършат дефинитивни изводи. Освен това към момента не е ясно какъв брой от силите на Вагнер ще се окажат в Беларус или на други места. Това, което има значение за НАТО, е, че ние ще продължим да поддържаме Украйна. На срещата на върха чакам нови анонси за военна поддръжка за Украйна. Както и договаряне на многогодишна стратегия, с цел да помогнем на Украйна да се придвижи към НАТО, да бъде изцяло оперативно съвместима със стандартите на НАТО.
Йенс Столтенберг – общоприет секретар на НАТО

Представители на няколко държави-членки и институции на Европейски Съюз обявиха, че хаосът и неустойчивостта, основани от протеста на „ Вагнер “, освен ще принудят Европейски Съюз да удвои поддръжката си за Украйна с задължения за повече муниции, само че и да подсигурява, че боевете и насилието няма да се разпространят от Украйна в самия блок.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР