“Как да създам видео игра за 30 минути? и “Как

...
“Как да създам видео игра за 30 минути? и “Как
Коментари Харесай

Дългогодишен арт директор на Pixar пристига във Варна за конференция, посветена на създаването на видео и мобилни игри

“Как да основа видео игра за 30 минути? " и “Как да си намеря работа в game dev промишлеността? " са единствено част от тематиките, които ще бъдат наранени по време на първото издание на Sea Game Dev Conference, която ще се организира на 04 март 2022 година във Варна, като част от четиридневния гейм маратон, включващ хакатон за основаване на игри и съревнование за самостоятелни студиа. Конференцията, чийто хазаин е Икономически университет - Варна, е с вход свободен, само че изисква предварителна регистрация на https://bit.ly/3GKji4U. 

Гостите, които идват във Варна по покана на уредниците от Zariba Games, са с биографии толкоз вдъхновяващи, че ще е закононарушение да пропуснете срещата с тях. Темите, по които ще приказват са значими и забавни за всеки, който вижда бъдещето си в гейминг промишлеността и е част от нея или пък просто е човек, искащ да обогати общата си просвета и познания.

Антони Христов е съосновател на ARC Academy София. Той е бил живописен шеф на Pixar цели 18 години. И е работил по филми като Finding Nemo, Wall-E, The Incredibles 2 и доста други.  Има 12 години опит като учител в Academy of Art в Сан Франциско. През 2017 година Антони съосновава IDEA Academy в Италия, Рим, и в този момент придвижва неговия опит в България, където дружно със своя сътрудник Милин Джалалиев основават ARC Academy

Стефан Дойчев ще ни опише по какъв начин може да създадем игра за 30 минути. Той е буен разработчик на мобилни приложения и игри и деец от гейм джем. Съорганизатор на събития като Hardcore Game Jam и Hack & Design Challenge, Стефан се интересува доста от най-новите софтуерни трендове и приложението на тези в света на мобилните устройства

Studio PUNCHev – едно от дребното студиа, ориентирани към аутсорсинг на първокласен UI/UX дизайн в областта на гейминга. Екипът на студиото има обща пристрастеност към висококачествения UI/UX дизайн и дружно работят за клиенти като SONY, CRYTEK, GAMELOFT,  IGG, HASBRO, NICKELODEON, 3D REALMS и доста други. По време на конференцията Сергей Пунчев – общоприет шеф на Studio Punchev, дружно със синиър продуцента, Елица Димитрова, ще опишат повече за опциите за развиване на един дизайнер, художник или програмист в гейм промишлеността.

Танко Шокеров е изпълнителен шеф на Gameloft София. Той е работил над някои от най-хубавите Софийски игри, като GTR2 и Age of Sparta, както и на едни от най-успешните заглавия на Gameloft световно през днешния ден – March of Empires и War Planet Online

Радостин Петров е бизнесмен с повече от 20 години опит. От 2001 година до 2007 година основава няколко бизнеса, които създава и продава сполучливо. През 2007 година поставя началото на Zariba - амбициозна гейминг компания, работила по планове на Walt Disney и осъществила партньорства с имена като LG, Samsung, Upjers и доста други.Компанията се профилира в създаване на лични мобилни игри, които жънат триумф на международните пазари. А към днешна дата Zariba оглавява влиятелни ранглисти със своята дъщерна компания Casualino. 

Към конференцията ще се причислят и други специалисти от промишленост, чийто имена ще бъдат оповестени скоро на seagamejam.com. 

Създадена през 2007 година, Zariba започва като амбициозна гейминг компания, която в началото натрупа опит и експертиза, работейки по планове на Walt Disney и реализирайки сполучливи партньорства с огромни имена в промишлеността като LG, Samsung, Какао, Hartzourd, Upjers и доста други.

След 2010 година компанията се профилира в създаване на лични мобилни игри, които жънат триумф по всички пазари с над 100 милиона тегления.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР