Как да реагираме срещу ядосан човек? 10 ефективни начина, по

...
Как да реагираме срещу ядосан човек? 10 ефективни начина, по
Коментари Харесай

Как да се справим с грубияните?

Как да реагираме против сърдит човек? 10 ефикасни метода, по които интелигентните хора се оправят с грубите хора.

Може би те в действителност не са грубияни, а държанието им да е такова под въздействието на напрежението? Колко постоянно се случва това съгласно вас? Имали ли сте такива моменти вие самите?

Сигурно постоянно шофирате в трафика по време на час пик или сте се промъквали през препълнен магазин. Ако е по този начин, то доста добре знаете, че грубите хора се срещат постоянно и съвсем на всички места. Независимо дали става дума за афектиран и озлобен коментар или надменно отношение, грубостта е необятно публикувана. Твърде постоянно такова отношение от злобни хора се отразява доста неприятно върху нас.

Не можете да контролирате държанието на някой различен, само че не бихте желали да бъдете предизвикани от нечие невъзпитано отношение. Та какво да вършиме?

Когато се сблъскате с токсично държание, без значение дали то идва от чужд, трол в обществените медии, намусен сътрудник или свадлив другар, ето някои изпитани и правилни способи, които умните хора употребяват, с цел да се оправят дейно с грубите хора.

  1. Осъзнайте, че грубостта не е нещо ново.
    Грубостта наподобява е част от човешката природа. Ние се оплакваме от това от началото на времето – Платон е прочут с неуважителни и невъзпитани младежи. Грубото държание може елементарно да се трансформира в табиет за доста хора. Често просто подценяваме или забравяме какъв брой е значимо да демонстрираме добрина, състрадание и схващане към другите.

Грубото държание е заразно. То провокира още повече негативизъм. Но в случай че можем да забележим, че тези обстановки попречват нашата продуктивност, нашето благополучие и нашето здраве, можем да осъзнаем значимостта на това да сложим завършек на сходно държание. Грубостта не е нищо ново, само че това не значи, че би трябвало да продължим цикъла на измама и яд.

  1. Прекратете спиралата на грубостта.
    Грубото държание може да се популяризира като болест, в случай че му позволите. Всеки един акт на неучтивост може елементарно да се развие спираловидно и да аргументи други такива, разпространявайки неприятна сила и неприятно държание към себе си.

Лесно е да се види по какъв начин става това. Груб водач пресича пред вас на път за работа, което ви кара да се чувствате раздразнени и разочаровани. Често се случва по този начин, че трансферирате тези отрицателни усеща на сътрудниците си в офиса, и се заяждате с тях без същинска причина. Вашите сътрудници, чувствайки се раздразнени, по-късно са ядосани и груби с другите. И по този начин това се популяризира.

Във вашите сили е да спрете този цикъл на неучтивост и да прекратите отрицателната обстановка. С малко емпатия можете да обезвредите грубостта с добрина.

  1. Не приемайте грубостта персонално.
    Първата стъпка към прекъсването на цикъла на грубостта е да спрете да приемате персонално държанието на грубия човек. Всички имаме неприятни дни, когато светът като че ли ни побеждава. Твърде изкушаващо е да се опиташ да си го изкараш на света, само че нормално се получава по този начин, че си го изкарваш на индивида, който е най-близо до теб.

Това се случва на всички нас, тъй че осъзнаването, че обиждащият и отрицателният човек може просто да има неприятен ден, може да сложи нещата в нова вероятност. Възможно е подобен човек да ви нарани прочувствено, когато инцидентно сте попаднали на огневата им линия. Но вие имате силата да прекъснете цикъла на грубостта, като избягвате да отговаряте на неприятното държание със личната си негативност.

4. Реагирайте на грубостта с вежливост.
Не позволявайте на недодялан човек да ви накара да отговорите по същия метод. Един от най-хубавите способи за неутрализиране на грубото и отрицателно държание е да останете другарски настроени и положителни. Това дава на другия късмет да се успокои и да поправя държанието си, с цел да подхожда на вашето. Любезността може да бъде превъзходен антидот против грубостта.

Проявяването на вежливост към някой, който е начумерен или афектиран към другите, може да бъде извънредно мъчно. Но като дадете спокоен и учтив образец, можете да ги подтикнете да последват образеца ви. Ако това не проработи, можете да се гордеете, че не сте намалили стандартите си или не сте добавили личното си жестоко държание към обстановката. Вместо това сте съумели да запазите самообладание, което е доста положително достижение.

  1. Използвайте комизъм, с цел да обезвредите обиден човек.
    Един недодялан и сложен човек може да сътвори напрежение и безпокойствие в себе си и във всички към себе си. Не забравяйте, че те евентуално са груби, тъй като са ядосани или смутени за нещо, през което минават. Хуморът може да отклони вниманието им от повода да са ядосани и да разсее напрежението, позволявайки на всички да се ухилен.

Можете да извършите това, като намерите метод да се посмеете на обща обстановка или като се пошегувате за споделено прекарване, с което всички можете да се свържете. Самоироничният комизъм също може да бъде обезоръжаващ. Намирането на метод да вмъкнете малко лековерие, когато някой се усеща отвън себе си, може да е нещото, което да помогне на всички да натиснат бутона за ресет и да стартират още веднъж с по-добра нотка.

  1. Покажете на другата страна какво е неговото или нейното държание.
    Друга тактичност за прекъсване на спиралата на грубостта е просто да им дадете да видят какво е държанието им и да ги помолите да спрат. Ако някой, от който не можете да се измъкнете, е непрекъснато недодялан с вас, би трябвало да се обърнете непосредствено към казуса. Няма потребност да търпите непрекъснато принуждение от който и да било. Никога не би трябвало да позволявате на никого да се отнася с вас по непочтителен метод.

Проведете диалог за протичащото се. Човекът осъзнава ли какъв брой нараняващи са дейностите му за вас? Може би индивидът не осъзнава какъв брой недодялан е той или тя. Като осведоми индивида, това му дава късмет да се извини и да се опита да бъде по-учтив.

  1. Не ескалирайте.
    Когато някой ви нервира, първият ви инстинкт може да е да отвърнете на удара. Но не забравяйте, че постоянно имате надзор над себе си. Изберете да не се поддавате на драмата. Без значение по какъв начин работи различен човек, вие контролирате своето държание, тъкмо както той ще би трябвало да управлява своето.

Запазете самообладание. Поемете надълбоко въздух и си дайте място да се успокоите, в случай че някой ви е разстроил. Не забравяйте, че не е нужно да се спускате до тяхното равнище и това евентуално единствено ще утежни нещата. Запазете достолепието си и се издигнете над нещата.

  1. Покажете емпатия и състрадание.
    Показването на съпричастност изисква да се опитате да разберете за какво индивидът е недодялан. Може би този човек се оправя с сложна обстановка в персоналния си живот или се усеща претрупан от крайни периоди, които се натрупват на работа. Ако можете да намерите метод да покажете, че ги разбирате и се интересувате от тях и от това, през което минават, те ще се почувстват по-свързани и по-малко сами в битките си.

Ако знаете, че някой претърпява сложен миг, уведомете го, че разбирате каква е обстановката му. Не го съдете, че е имал неприятен ден или че се е заяждал с другите. Може да намерите метод да споменете, че и вие сте имали сложни дни, и можете да се свържете с това по какъв начин се усеща индивидът.

Ако някой има кратковременен пропуск в обноските, това може да му помогне да осъзнае отрицателното си държание. Ако индивидът се ядоса повече, оставете го на мира. Не можете да извършите нищо, с цел да принудите някого да се държи обичайно.

  1. Бъдете добър модел за подражателство.
    Хората имат всевъзможни скрити претекстове да работят по този начин, както го вършат. Признайте, че някои хора употребяват жестоко държание като метод да покажат доминиране или демонстриране на власт. Може да се пробват да предизвикат реакция и да ви накарат да изглеждате зле. Не им позволявайте да задоволят желанието си да ви видят ядосани.

Като сте добър образец за подражателство и се отнасяте към всички с почтеност, добрина и съпричастност, вие показвате държанието, което очаквате от хората към вас. Ако те не могат да ви покажат същото равнище на учтивост в подмяна, може би е време да потърсите помощта на други.

  1. Избягвайте грубите хора.
    Когато всичко друго се провали, имайте поради, че от време на време е най-добре просто да си тръгнете. Ако сте създали всичко допустимо, с цел да накарате индивида да осъзнае дейностите си и сте се пробвали да покажете добрина и съпричастност, може да се окаже, че този човек просто не е в положение да се отнася към вас (и другите) с вежливост и положителни маниери.

Като избягвате грубите хора, вие им отнемате тяхната публика и им давате по-малко цели, против които да се нахвърлят. Липсата на аудитория също ще успокои обстановката. Ако всички към тях стартират да ги заобикалят, може би за тях това ще бъде сигнал, който ще им помогне да се осъзнаят. И в случай че това не стане, то това най-малко ще помогне на всички останали да имат по-добър ден, надалеч от грубияните.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР