Как да направите добро впечатление на човек, с когото току-що

...
Как да направите добро впечатление на човек, с когото току-що
Коментари Харесай

Как да разчупим леда: 13 хитри начина

Как да извършите положително усещане на човек, с който преди малко сте се срещнали? По какъв метод можете да разчупите леда посред ви?

В идващите редове ще ви представим 13 хитри метода, които ще ви улеснят в диалозите с непознати.

Покажете интерес към индивида, с който разговаряте.  Хората обичат да приказват за себе си. За да разчупите леда, оставете ги да приказват. Слушайте деликатно и се старайте да изглеждате заинтригувани.

Избягвайте въпроси, на които може да се отговори с „ да “ или „ не “. Подбирайте такива, които са по-отворени. Вместо да ги питате „ Добре ли си изкарвате? “, пробвайте с „ Как научихте за това събитие? “.

Оставете другия да ви изясни нещата, които вие не разбирате.  Ако индивидът, с който разговаряте, спомене нещо, което ви е непознато, позволете му/й да ви го изясни. По този метод диалогът ще трае по-дълго.

Четете новините.  По този метод постоянно ще можете да съживите диалог, който е стигнал до неловко безмълвие. Просто попитайте: „ Чухте ли какво се случи там? “.

Споделете своя опит.  Ако индивидът насреща спомене нещо, което ви е познато (или и вие сте минали през същата ситуация), не се колебайте да споделите своя опит. По този метод ще се сближите.

Приложете техниката С.П.О.М.  Не забравяйте тези букви. Те ще ви бъдат изключително потребни, когато водите диалог с чужд.

  • С-емейство:  Колко деца имате? Отдавна ли живеете тук? Какво ви подхожда най-вече в този град?
  • П-рофесия:  С какво си изкарваш прехраната? Върху какво работите сега? Каква  е най-трудната част от вашата специалност?
  • О-тдих:  Какво вършиме през свободното си време? От какъв брой време играете тенис?
  • М-ечти:  Коя е най-голямата ви фантазия? Къде бихте отишли, в случай че можехте да пътувате на всички места? Какво сте желали да извършите постоянно?

Бъдете почтени.  Ако обичате дългите и приятни диалози, просто го кажете. Някои персонални въпроси от вида на „ От какво се страхувате? “ или „ Какво най-вече ви подхожда във вашия живот “ също са подобаващи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР