Как да направим стъпала в градината – добавянето на стъпки

...
Как да направим стъпала в градината – добавянето на стъпки
Коментари Харесай

Как да направим стъпала в градината – красиви идеи

Как да създадем стъпала в градината – прибавянето на стъпки или стъпала в нашата градина или двор е превъзходен метод да подобрим озеленяването навън, без значение дали градината е плоска или с надолнище. От друга страна, стъпалата в градината оферират елементарен достъп, с цел да преминем от едно равнище на друго, а също по този начин да служат и като пътека. За разлика от вътрешните стълби вкъщи, при градинските стъпала не е належащо да следваме точни измервания, като можем да ги създадем съгласно нашите желания и да са в звук с градината.

Най-популярният материал за създаване на стъпала (стълби) е камъкът . Каменните стъпала наподобяват естествено и свободно формиращи се. Освен естествения камък, можем да използваме дървесина, бетонови блокчета, тухли, остарели керемиди и още доста други материали, които също са походящи за създаване на култивиран стъпала . Ето няколко хрумвания за ентусиазъм:

Стъпала в градината от циментови блокчета

За тази цел имаме потребност от подготвени циментови блокчета . Те не са скъпи и се редят бързо. Изкопаваме терена и му задаваме надолнище (спрямо терена), а по-късно започваме от най-долното ходило. Празното пространство в циментовите блокчета можем да запълним с дребни камъчета, почва, мулч и всевъзможни други материали.

Стъпала в градината от мрамор

Мраморът също е доста подобаващ, а и доста хубав, за построяването на култивиран стъпала . Проблемът на мрамора като материал е, че е много по-скъп от другите подобаващи материали преди всичко. И второ – много е тежък като материал и мъчно се работи с него. Но пък постоянно може да закупите подготвени произведения по мярка. Ето 2 много красиви хрумвания:

Стъпала в градината от тухли

Тухлите са доста на ниска цена и удобен вид, за създаване на култивиран стъпала . Редят се бързо и елементарно и са с идентичен размер. Имаме голям избор за това по какъв начин да ги подредим и оформим.

Как да създадем стъпала в градината от дърво

Дървото не е от най-подходящите материали за култивиран стъпала (поради гниенето), само че пък е на ниска цена материал и с него се работи елементарно и бързо. От дървени дъски, греди или шайби можем да сътворим същински хубости в нашата градина или двор. За д аняма такова изгниване, постоянно може да обработим авансово дървото с подобаващите способи и препарати, тъй че да запазим живота му по-дълго. Ето няколко вдъхновяващи хрумвания:

Как да създадем стъпала в градината от камък

Както казахме първоначално, камъка е най-подходящият материал за създаване на култивиран стъпала . Той е на ниска цена (дори безвъзмезден понякога), елементарно се работи с него и се получават същински шедьоври. Издържа на слънце, мраз и дъжд, тъй че да не се тормозим с години за неговата устойчивост. Разгледайте няколко подготвени хрумвания:

Можем да кажем, че с построяването на култивиран стъпала , ние ще създадем нашата градина по-красива и по-функционална. Около стъпалата можем да изградим алпинеум, разнообразни равнища с цветя, хубав шадраван. Или просто да оформим стъпалата с идейни фенери и култивиран цветарници. Всичко зависи от нашите хрумвания и креативност.

Успех!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР