Как да гледате как Австралия и Англия се борят за място във финала на Световната купа за жени

...
Австралия и Англия ще се срещнат в сряда, като всеки
Коментари Харесай

Австралия и Англия ще се срещнат в сряда, като всеки отбор се стреми да подпечата исторически финал на Световното първенство за жени.

Нито една страна никога не се е класирала за финал на Световно първенство преди и в такъв открит турнир и двете ще имат стремежи да стигнат докрай.

В световно първенство, което трябва да запомните по толкова много причини, мачът в сряда на стадион „Австралия“ в Сидни е най-новото състезание в ожесточено съперничество в множество спортове между двете нации.

Как да гледате

В САЩ игрите ще се излъчват по FOX Sports, докато Telemundo ще осигурява отразяване на испански език.

Seven Network и Optus Sport излъчват мачове в Австралия, а BBC и ITV имат правата в Обединеното кралство.

Пълна разбивка на притежателите на медийни права във всяка държава е достъпна на уебсайта на ФИФА.

Австралия срещу Англия започва в 6:00 ч. ET (11:00 ч. BST).

Австралия срещу Англия

Беше доста спортно лято между Австралия и Англия.

Първо, Ashes се проведе в крикет – Австралия излезе на върха както при мъжете, така и при жените.

Няколко седмици по-късно Австралия победи своя английски партньор на финала на Световното първенство по нетбол.

 Феновете на Матилдас аплодират на площад „Федерейшън“ в Мелбърн за победата на мача от четвъртфиналите на Световното първенство по футбол за жени между Австралия и Франция на стадион „Брисбейн“ на 12 август 2023 г. в Мелбърн, Австралия. Феновете на Матилдас аплодират на площад „Федерейшън“ в Мелбърн за победата на мача от четвъртфиналите на Световното първенство по футбол за жени между Австралия и Франция на стадион „Брисбейн“ на 12 август 2023 г. в Мелбърн, Австралия. Диего Феделе/Гети изображения

А в сряда двете отново ще се бият, този път в полуфинала на Световното първенство за жени.

И двете са във впечатляващи серии, като домакинът на турнира Австралия е изтласкван от своята публика, докато Англия продължава успеха си под ръководството на холандския треньор Сарина Вигман след победата на Еврото за жени миналата година.

Откакто Вигман беше назначен за треньор на Англия, Лъвиците загубиха само веднъж – от Австралия в приятелски мач по-рано тази година. Това поражение сложи край на серия от 30 мача без загуба, която Англия беше събрала след назначаването на Вигман през септември 2021 г.

Семейство Матилда бяха подсилени от завръщането на капитана и голмайстор за всички времена Сам Кер след контузия на прасеца, тъй като тя играе все повече с напредването на турнира, като същевременно получава ключов принос от други играчи в отбора.

Това е първият път, в който Австралия участва в полуфинал на Световно първенство за жени. Това е едва втората нация, която успя да стигне до полуфиналите на Световното първенство за жени като домакин след САЩ, които бяха победители през 1999 г. и завършиха трети през 2003 г.

От друга страна, Англия беше ефективна, ако не и категорична в своето бягане до полуфиналите, като победите с малко победи се превърнаха в норма.

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 07 АВГУСТ: Феновете в сайта за фенове на FIFA в Сидни празнуват, след като гледаха победата на Matildas за Световната купа на FIFA в осминафиналния мач срещу Дания на 07 август 2023 г. в Сидни, Австралия. (Снимка от Roni Bintang/Getty Images) СИДНИ, АВСТРАЛИЯ – 07 АВГУСТ: Феновете в сайта за фенове на FIFA в Сидни празнуват, след като гледаха победата на Matildas от Световната купа по футбол на FIFA в осминафиналния мач срещу Дания на 07 август 2023 г. в Сидни, Австралия. (Снимка от Рони Бинтанг/Гети изображения) Рони Бинтанг/Гети изображения

Екипът на Уигман вероятно ще усети отсъствието на Лорън Джеймс, която ще изтърпи втория мач от наказанието си от два мача в сряда, след като беше изгонена за стъпване на гърба на нигерийката Мишел Алози по време на осминафиналния мач в Бризбейн Стадион.

Това е третото поредно Световно първенство, на което "лъвиците" достигат до полуфиналите.

Ще има интригуващи тактически и лични битки по терена, тъй като и двете страни се стремят да организират сблъсък срещу Испания на финала в неделя.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР