Как биха изглеждали домовете ни и как бихме извършвали съвсем

...
Как биха изглеждали домовете ни и как бихме извършвали съвсем
Коментари Харесай

Космически архитект: На Марс може да живеем под небе от лед

Как биха изглеждали домовете ни и по какъв начин бихме правили напълно елементарни дейности, в случай че живеем… на Марс? Работата на галактическият проектант Карл-Йохан Сьоренсен е да търси отговорите на тези въпроси.

Говорим до момента в който ни демонстрира симулатор, посредством който усещаме какво е да вървиш по повърхността на Марс – наподобява занимателно.
Астрофизик: На Марс може би се крие ключът към първия живот, пристигнал на Земята До какво водят разкритията за Червената планета?
„ Твоето тегло ще бъде към 33% от естественото тук на Земята. Ще ти бъде доста по-лесно да преминаваш да вземем за пример по стълби, тъй като ще тежиш доста по-малко. Дори ще можеш да скочиш над един метър без никакъв проблем”, показва Карл-Йохан.
Снимка: bTV
Именно поради по-слабата гравитация структурите могат да бъдат доста по-елегантни и с доста по-тесни основи.

„ Можем да използваме пласт от повърхността на Марс като основа. Но също по този начин има и воден лед на Марс, което значи, че бихме могли да строим и с лед. Ледът защищава от радиация, тъй че в далечно бъдеще ние ще можем да живеем под небе от лед”, изяснява младият проектант.
Снимка: bTV
Прозорците обаче ще са дребни, „ тъй като стъклото е уязвима част, през която радиацията може да премине”.
Архитекти разискват по какъв начин може да се устрои животът на Луната Взимането на душ ще бъде друго прекарване. Водата ще тече постепенно и ще бъде лепкава, изясни архитектът Себастиан Фредериксън
Тя не е единственият проблем: „ На Марс има доста прашни стихии, които покриват цялата планета. Те са като пясъчни стихии, които изпълват цялата атмосфера. Около 99 % от светлината е блокирана, по тази причина се опитваме да създадем и нови способи за извличане на енергия”.
Снимка: bTV
През 2016г. НАСА насочи предизвикателство към архитекти от целия свят за 3D планове на галактически местообитания. А сега е към край и последният стадий надпреварата, което ще завърши при започване на месец януари.

Колко сме покрай отиване на Марс? „ Всяко ново потомство, което се интересува от това споделя: " Ние ще бъдем тези, които ще стъпят на Марс, само че към момента никой не е бил там. Сега се създават нови ракети и чакам, че тъкмо по времето на нашето потомство хора ще могат да отидат на Марс и ние ще стартираме да строим домовете си там”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР