Кажете на диетата да не ни чака, намерихме своята истинска

...
Кажете на диетата да не ни чака, намерихме своята истинска
Коментари Харесай

Торта с плодове, маскарпоне и ядки

Кажете на диетата да не ни чака, намерихме своята същинска обич в лицето на тази богата Торта с плодове, маскарпоне и ядки

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 9 бр. / по три на блат/
● брашно - 3 ч.ч. / по чаша на блат/
● ванилии - 6 / по две на блат/
● олио - 60 мл/ / 20 мл на блат/
● бакпулвер - 3 бр. /по един на блат/
● кисело мляко - 9 с.л. / по три на блат/
● захар - 3 ч.ч. /по една на блат/
● какао - 1 с.л. /за единия блат/

За сиропиране


● инстантно кафе - 1 пакетче

За крема


● маскарпоне - 500 г
● цедено кисело мляко - 1 кофичка /400 г/
● крема сирене - 150 г
● пудра захар - 1 ч.ч.

За сред блатовете


● банани - 3 бр.
● мандарини - 2 бр.
● орехи - 100 г
● бадеми - 70 г
● шоколадови пурички - 3 - 4 смлени

За декорация


● шоколадови пурички - 6 бр.
● орехи - 20 г
● бадеми - 25 г

Начин на подготвяне

Приготвяне на блатовете:

В купа чукнете три яйца, прибавете една чаена чаша захар и разбивайте, до момента в който се получи прекрасен крем. Добавете последователно олиото, киселото мляко, ванилиите и бакпулвера. След което прибавете брашното и разбивайте, до момента в който всичко се смеси добре. Изсипете сместа в авансово застлана с хартия за печене форма за торта, набрашнена и намазнена с диаметър 24 см. Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за към 25-30 минути.

Докато се пече първият блат си направете сместа за втория, която е идентична по подготвяне на първия, единствено че в тази примес сложете супената лъжица какао. Разбъркайте хубаво и щом първият блат е към този момент изпечен, минете по ръба на формата с изострен нож, откопчайте деликатно кръга, извадете блата, сложете нова хартия за печене, намазнена и набрашнена и изсипете какаовия блат.

Печенето е по същия метод като първия. Така процедирайте и с последния блат. Разтворете кафето в гореща вода и благодарение на супена лъжица сиропирайте блатовете. Оставете ги да изстиват и през това време направете крема.

Приготвяне на крема:

В купа изсипете маскарпонето, цеденото мляко, крема сиренето и пудрата захар и разбийте с миксера, до момента в който ви се получи бухнал крем. Готовият крем оставете за малко да стегне в ледник.

През това време смелете орехите и бадемите в блендер, както и пуричките. Бананите обелете и нарежете на шайбички. Мандарината обелете и накъсайте на части, отстранете семките.

Сглобяване:

В подобаващ поднос поставете първият блат и намажете щедро с крем, подредете банани и мандарини и поставете какаовия блат. Намажете с крем, наръсете с шоколадови пурички, подредете банани и от горната страна поръсете с малко смлени орехи.

Третия блат поставете от горната страна, намажете с крем, в профил също измажете тортата с крем, полепете по нея от останалите шоколадови пурички. Отгоре наръсете с ядките, подредете цели шоколодави пурички и подредете по сред им резенчета банан. След като плодовата торта е подготвена се оставя за няколко часа в ледник да стегне.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР