Кафето е ободряваща напитка номер едно в света. Затова влиянието

...
Кафето е ободряваща напитка номер едно в света. Затова влиянието
Коментари Харесай

4 чаши кафе на ден могат да ни убият

Кафето е ободряваща напитка номер едно в света. Затова въздействието му върху човешкото здраве е една от най-дискутираните тематики.

Последните изследвания на американски учени потвърдиха, че 28 чаши кафе на седмица усилват риска от преждевременна гибел с 50%. Изследването е извършено измежду 43 727 доброволци на възраст сред 20 и 87 години.

Резултатите демонстрират, че зависимостта от кофеиновата напитка може да нанесе непоправими вреди на здравето, в случай че сте под 55-годишна възраст.

 Кафе на зърна

През целия интервал на изследването са регистрирани 2500 смъртни случая. При една трета от участниците се откриват разнообразни сърдечно-съдови проблеми, зародили след неконтролируемата приложимост на кофеин.

Учените стигат до извода, че при мъжете рискът от сходни болести е по-висок. Но не откриват за какво тази наклонност не визира възрастните хора по същия метод.

Често се водят диспути за изгодите и вредите от кафето. Руският учен Иван Павлов е измежду първите учени, които излагат неоспорими и потвърдени обстоятелства, алармиращи за заплахата от кофеиновата напитка.

 Сутрешно кафе

1. Кафето поврежда нервната система - дълготрайната консумация води до нервност, меланхолия, нараснала тревога и други нервни разстройства. При предозиране с напитката се нарушава естественото действие на нервните кафези.

2. Кафето поврежда сърцето - то форсира пулса, покачва интензивността на сърцето и равнището на кръвното налягане. Доказана е, че кафето може да докара до хипертония и коронарна болест.

3. Кафето поврежда отделителната система - напитката има диуретичен резултат и дехидратира организма, което може да докара до съществени здравословни проблеми.

4. Кафето поврежда стомаха и черния дроб – в кафето се съдържат хлорогенни киселини, които покачват киселинната среда в стомаха. Това може да докара до поява на гастрит, киселини, язва и проблеми с черния дроб. Препоръчва се използването на кафе да не е на празен корем, а 1 час след хранене.

Научно потвърден факт е, че човек може да се пристрасти към кафето и при предозиране може да нанесе огромни вреди на своя организъм.

Една непопулярна доктрина твърди, че събуждащият резултат на напитката е заблуда. Много от хората имат вяра, че човек е жизнен, когато е спал задоволително, а кафето е взаимозависимост, която въздейства като плацебо на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР