Кадри: Нова ТвЛюбов Кръстева от квартал Свобода в София разкри

...
Кадри: Нова ТвЛюбов Кръстева от квартал Свобода в София разкри
Коментари Харесай

Майка от София: 5-годишното ми дете получи отоци по тялото, но ми отказаха линейка. Лекарите: Детето имаше само пришки

Кадри: Нова Тв

Любов Кръстева от квартал „ Свобода ” в София разкри пред камерата на Нова Тв, че от Спешна помощ отказали кола за спешна помощ за 5-годишното й дете, което е получило пришки и обриви.

„ В понеделник към 11 часа детето ми ненадейно получи, не мога да кажа обрив, бяха си като пришки по лицето и дясната страна. Започна от един дребен обрив, безусловно за секунди се популяризира в дясната страна до окото и носа му. Докато взема противоалергичен крем, детето ми стартира да се чеше по ръцете и краката. Когато го съблякох, видяха че отоците се разрастват, от китката към лакътя, към краката и коленете.

Звъннах на тел 112, само че от там ми споделиха, че даже да дойдат, няма какво да създадат, и да потърся помощ в кварталната ни поликлиника. Благодарих и затворих слушалката.

Бях в потрес и не задодах въпрос за какво колата за спешна помощ няма да пристигна. На акъла ми не пристигна за какво, за мен беше значимо нещо да се направи. Жената от тел 112 ми сподели, че най-вероятно е някаква шарка, аз й споделих, че обривът се популяризира безусловно за секунди.



След като разбрах, че Спешна помощ няма да пристигна, се обадих на една съседка, тъй като не бях в положение да карам. Слава богу, беше си у дома и тръгнахме. Заради тапите ни лиши повече от 45 минути да стигнем в „ Пирогов ”. На детето сложиха диагноза „ алергична реакция ”, най-вероятно към предходно лекуване, което беше прекъснато три дни по-рано. Детето ми се повлия от назначеното лекуване, благодаря на лекарите в Пирогов, и на Господ, естествено. ”, съобщи майката Любов Кръстева.

--

След като в ефира бе пуснат записа на диалога сред нея и диспечерката от тел 112, ясно се чу, че майката не загатва за обриви.

Това даде мотив на представителя на Спешна помощ Катя Сунгарска да посочи: „ Реакцията на диспечерката е безусловно съответна, тъй като всички чухме, че майката загатва единствено за пришки. Не споделя за никакви обриви, или други симптоматики. Спешна помощ обслужва животозастрашяващи положения. Ако от Спешна помощ се отзовават на всеки сигнал за пришки, ще умират доста хора в животозастрашяващи положения. Лекарите ми споделиха, че наобед детето е отишло с четири пришки – две на лицето и две на тялото. Предписана е съответна терапия. След това в 23 часа още веднъж отиват, тъй като са избледнели предните пришки и се е появила нова. Адекватната реакция на майката на това детенце е била да се обади на персоналния доктор. ”



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР