Кадри: Нова телевизияСиноптикът на Нова телевизия Николай Василковски даде своята

...
Кадри: Нова телевизияСиноптикът на Нова телевизия Николай Василковски даде своята
Коментари Харесай

Слънце на Цветница, дъжд и гръмотевици на Великден

Кадри: " Нова телевизия "

Синоптикът на " Нова телевизия " Николай Василковски даде своята двуседмична прогноза за времето. 

" До Великден ни чака свежо пролетно време с температури по-ниски от тези, на които станахме очевидци. Няма да има 30 градуса. Все по този начин температурите до Великден ще се двоумят в такива стойности, които са някакси по-близки до тези, с които сме привикнали в тази част на годината.



Времето ще е динамично. Днес ще е безоблачен ден, само че следобяд ще се появи рехава висока облачност. Валежи не се чакат. Температурите ще са от 15 до 20 градуса.

Утре обаче идва нов средиземноморски циклон, който ще премине над цялата страна с много обилни превалявания в Западна България, в Централна България. В някои региони тези превалявания ще доближат до 30-40 литра на квадратен метър. Това също е обикновено за тази част на годината, защото земята има потребност от тази влага.



Утре съответно не се чакат гръмотевични процеси. Такива обаче ще има в сряда и в четвъртък поради прекосяването на леден фронт. Очакват се и градушки и мощни пориви напразно.

Около Цветница температурите ще се стабилизират към 20-25 градуса, само че още веднъж ще има условия за образуването на гръмотевична облачност, даже на малко места в страната - местни превалявания.

Следващият понеделник и вторник времето ще е с предпоставки за превалявания. Страстната седмица ще остане с температури близки до пролетните равнища.

На самия Великден най-вероятно ще превали в някои елементи в страната. Далеч е с цел да създадем безусловно точна прогноза. В дните преди Великден ще има много слънчеви часове, само че на самия ярък празник ще има превалявания, въпреки и краткотрайни, и с гръмотевици.

Дните към Цветница ще бъдат най-топли в този двуседмичен интервал. Температурите ще стигнат до 26-27 градуса ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР