кадри bTVПрогнозата за времето до края на седмицата е скучна,

...
кадри bTVПрогнозата за времето до края на седмицата е скучна,
Коментари Харесай

Як сух студ след Ивановден прогнозира проф. Рачев по БТВ

кадри bTV

Прогнозата за времето до края на седмицата е скучна, това призна проф. Георги Рачев в първото си появяване по bTV за 2024 година. До Ивановден ще бъде относително топло за януари, като на 4-и се чака позитивна особеност – температури с 12 до 16 градуса даже над актуалния стандарт, отчитащ световното стопляне, изясни климатологът.


`); break case width
Проф. Рачев регистрира, че сме прекарали най-топлите Коледа и Нова година, още веднъж с температури сред 5 и 9 градуса над междинното.  „ Студеният фронт, който във вторник мина край страната ни, се сподели по-скоро вълна и се накъдри с по-топъл въздух “, разяснява образно той пред водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев.

„ До края на деня Слънчо ще изгрее “, разяснява професорът преваляванията в страната.

Рачев акцентира, че в планините също е топло, само че по пистите ще продължи да натрупа нов сняг, въпреки и не доста.

„ На Йордановден няма да разрушаваме леда на водоемите “, сподели още синоптикът. „ Значи не можем да използваме израза „ ледени води “ също “, добави Злати Йочев.



След Ивановден времето обаче ще се промени изцяло. Ще застудее до естествените за януари температури, изясни проф. Рачев. Той разяснява, че в началото европейските и американски модели са показвали доста сняг, само че внезапно снегът е липсващ.

„ Сухо, студено навлизане ви чака “, предвижда проф. Рачев.



Климатологът разяснява също и казусът със нечистия въздух в София. „ И на 30 и на 31 беше замърсен въздуха “, сподели професорът. Той карал в тези дни и видял, че автомобилният трафик в столицата бил много разводнен. Според Рачев това дава отговор на въпроса кой е замърсителят на софийският въздух. „ Кюмбетата са по-големият замърсител “, безапелационен беше проф. Рачев.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР