Кадри БТВПрофесор Георги Рачев поднесе хубави новини за тези, които

...
Кадри БТВПрофесор Георги Рачев поднесе хубави новини за тези, които
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Банани няма да отглеждаме, но ще си е доста топло

Кадри БТВ

Професор Георги Рачев сервира хубави вести за тези, които не обичат студените сутрини и мразовити дни.

Предстоят няколко дни пролет, няколко дни псевдо зима и всичко това ще бъде съпроводено с тъничък мразовит вятър и през днешния ден, пък и на следващия ден. Тази заран температурите са високи – съвсем в цяла България са сред 3 и 9 градуса. 

В първия ден от уикенда антициклон ще се настани в България, с цел да даде опция в понеделник, вторник и сряда утринните температури в котловините да станат минус 5-7 градуса ще изстине приземния пласт, изясни в „ Тази заран “ климатологът.



Краят на януари ще бъде топъл – с към 2 градуса над нормата, а месец февруари се обрисува с към градус и половина над нормата.

В Източна България събота и неделя ще има валежи – най-вече от сняг. В планините ще натрупа „ още някой различен сантиметър сняг. Едно такова мръчкаво време, нито за на открито, нито за вътре, депресиращо, само че пък за идната събота и неделя давам обещание доста хубаво време, сподели проф. Рачев.

Денят стана съвсем 10 часа, то се усеща, към този момент се съмва и по-рано. След няколко дни на ниски температури поради антициклона, давам обещание луксозно време. Температурите ще се качат, единствено за игри навън Мария, обърна се той към водещата.



На Пампорово предстоят студени, хубави дни – единствено за спорт, добави климатологът. По думите му топлото време няма да стопи снежната завивка, тъй като денят е пай, а Слънцето е ниско.

По морето луксозно време. От четвъртък започваме с двуцифрени стойности на температурите. До тогава обаче сякаш суб тропик, сякаш ще се замеряме с банани и ще тичат маймуните нагоре-надолу, но негативни минимални температури. Така, че скоро банани и портокали няма да можем да гледаме тук.



Като цяло февруари ще бъде много топъл с температури над нормата даде обещание професор Георги Рачев.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР