Кадри: БТВ: Професор Рачев: Става все по-топлоПроф. Георги Рачев обеща

...
Кадри: БТВ: Професор Рачев: Става все по-топлоПроф. Георги Рачев обеща
Коментари Харесай

Професор Рачев: Става все по-топло

Кадри: БТВ: Професор Рачев: Става все по-топло

Проф. Георги Рачев даде обещание топло за сезона време в идните дни.

Той показва и тънкото си възприятие за комизъм, като дефинира медиите като средство за всеобщо поразяване поради метода, по който показват ситуацията в Петрохан.



„ Нищо няма да вали през уикенда. Както споделяше един другар през предишния декември, трето зеле поставям, всеки ден ври на огън. Сега ще продължи да става все по-топло, изначало бавничко към неделя и по-късно вторник, сряда много топло “, сподели по БТВ той.

Рачев добави, че нашите планини са цялостни със сняг и дават причина за ранен и скъп ски сезон, изключително на Боровец и връх Тодорка.



„ Очаква ни до четвъртък, петък леко стопляне, а от петък до събота отново ще вали, разбъркан дъжд. Но ще продължава да бъде малко топло от нормалнато за сезона. Очакваме до 10-11 градуса в София до четвъртък “, сподели още професорът.

„ Сутринта отново срещнах дежурните две снежинки, поздравихме се и те отпътуваха на някъде. Средствата за всеобщо поразяване страшни работи предават, че било ужасно на Петрохан. Какво да чакаме, когато вали над Петрохан, какъв брой пъти го загатваме. При всеки дъжд е едно и също “, съобщи Рачев.



Последният добави, че в Родопите и от Гоце Делчев до Хасково ще има превалявания, като малко такива ще паднат също в Централна България и към Свищов.



След стоплянето от 4-5 дни щяло да има нова валежна конюнктура и намаляване на температурите до 21-22 декемри, а след това още веднъж следва невалежно враме с естествени температури.



Според Рачев стойностите в Пловдив ще стигнат 10-11 градуса другата седмица, а в София е допустимо да се появи фьон и по тази причина е след високата температура ще има захлаждане с превалявания, само че въпреки всичко няма да липсна сълнцев.

Що се отнася да нашето море, професорът сподели, че то е изстинало.



„ Средиземно море е много по-топло, Черно море изстина. Декември е един от най-мрачните месеци, денят е дребен и като падне мъгла, дейстава потискащо на нервната система. Добре че стана аленото вино, с цел да има отплата. Но другояче като цяло ни чака безметежно време и по-топло за сезона “, сподели проф. Рачев.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР