Кадис спечели жизненоважна точка като домакин на Реал Мадрид, завършвайки

...
Кадис спечели жизненоважна точка като домакин на Реал Мадрид, завършвайки
Коментари Харесай

Кадис изпусна шампиона Реал Мадрид, Хетафе направи нулев хикс с Барса

Кадис завоюва жизненоважна точка като хазаин на Реал Мадрид, завършвайки 1:1 с „ кралския клуб “ в мач от 37-ия кръг на Ла Лига. Точен за домакините бе Рубен Собрино, до момента в който Мариано Диас се разписа за „ кралския клуб “.

Гостите от испанската столица поведоха още в 5-ата минута, когато Родриго пусна пас към Мариано Диас в наказателното поле, където нападателят прати топката в мрежата.

В 36-ата минута Андрий Лунин направи брилянтно избавяне, откакто Усама Идриси мина през отбраната на „ лос бланкос “ и стреля, само че стражът на Реал парира топката.

Минута по-късно Лунин бе безпомощен при удар на Рубен Собрино от границата на наказателното поле, с който прати топката м мрежата – 1:1.

След час игра съдията Антонио Матеу Лаос отсъди дузпа за андалусийци за нарушаване на Лунин. Зад топката застана Алваро Негредо, чийто удар в долния ляв ъгъл бе избавен от вратаря на гостите.

В 83-ата минута удар с глава на Рубен Собрино мина над напречната греда. Домакините желаеха дузпа в 98-ата минута, само че Лаос подмина обстановката и по този начин двата тима взеха по една точка от мача.

Хетафе и Барселона приключиха наедно 0:0 в мач от 37-ия кръг на Ла Лига. Двубоят беше значим за мадридчани, които се борят за своето оцеляване. Със извоюваната точка домакините в днешния дуел са на 3 точки от зоната на изпадащите и съвсем несъмнено ще запазят мястото си в елита. В същото време каталунците остават на втората позиция с 73 точки.

Старши треньорът на Барса – Шави, заложи на пробен състав. През първата част гостите нямаха доста на брой положения, като даже не насочиха прецизен удар по посока вратата на Хетафе. По-активни бяха столичани, само че не съумяха да поразят вратата на Барселона.

След почивката съвсем нищо не се промени. Барса подвигна леко оборотите, само че мъчно стигаше до чисти голови положения, въпреки че имаше предимство във владението на топката.

В 47-ата минута удар на Пиер-Емерик Обамеянг не беше прецизен. Четвърт час преди края Люк де Йонг стреля непосредствено от директен свободен удар, само че топката се отби от стената.

Последната опция в мача още веднъж се откри пред Де Йонг в 82-рата минута. Нападателят стреля от границата на наказателното поле, само че в навън.

В последния си мач за акцията Барселона приема Виляреал, до момента в който Хетафе гостува на Елче.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР