Къде е щастието? В работата? В доверието? В психичното здраве?

...
Къде е щастието? В работата? В доверието? В психичното здраве?
Коментари Харесай

Напълно щастливи са само 4% от българите

Къде е щастието? В работата? В доверието? В психологичното здраве?

Отговорите ще се опитат да намерят участниците в полемика, която ще се организира от 13.30 часа в Литературен клуб " Перото " (НДК).

Форумът предлага и разисква гледни точки към щастието, които са по едно и също време универсални, само че и субективни . Разчитаме на полемиката, с цел да извлече повече потребни и задълбочени размишления за това кое прави хората щастливи, а от там и по-продуктивни и целеустремени да трансформират света към нас в позитивна посока, споделят уредниците.

Основа за полемиките дава обичайното изследване „ Индекс на щастието “ в България , направено по поръчка на сп. „ Мениджър ”.

Проучването се прави по модела на влиятелното интернационално изследване „ Индекс на щастието ”, поръчвано от Организация на обединените нации, само че се прибавят и характерни въпроси за чувството на българина “ посочи пред Радио София Весислава Антонова, основен редактор на списанието.

По думите ѝ, горните места за скандинавските страни в класацията се дължат значително на високото доверие, което имат хората в институциите там.

Не компликациите карат българите да се усещат нещастни, колкото факторите от битово-социално естество.

Проучването регистрира и настоящите интернационалните събития – като войната в Украйна, коронавирусната пандемия, енергийната рецесия, инфлацията.
Според данните, изцяло щастливи са единствено 4 на 100 от българите.

Входът за събитието е безвъзмезден, само че е нужна предварителна регистрация.
Чуйте диалога на Гергана Пейкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР