Къде е държавата, когато през лятото трябваше да се подготви

...
Къде е държавата, когато през лятото трябваше да се подготви
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Най-много ни притеснява отношението на държавата към гражданите

Къде е страната, когато през лятото трябваше да се приготви здравната система? И през днешния ден видяхме какво става. Премиерът написа едно във Facebook, а един час по-късно здравният му министър предложи затваряне на страната.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски във връзка препоръчаните нови и по-строги ограничения от страна на министъра на опазването на здравето.

"Нас ни тормози отношението на страната към жителите. Защо на този брифинг на щаба липсваше общественият министър? Трябваше и тя да е там, с цел да изясни какви ограничения ще се вземат за хората. За нас сега пари се раздават, с цел да останат ръководещите на власт, а не за действителна поддръжка на хората. В момента нищо не е ясно, а жителите би трябвало да се приготвят и да са наясно какво тъкмо се случва. Ние сме предложили нашите ограничения. Още преди месец обявихме, че би трябвало да има делене на Коронавирус болните от останалите заболели, а ръководещите започнаха едвам в този момент да го вършат. Правителството раздава едни милиони, с които не се подкрепят действително най-пострадалите. Има едно клатушкане от едната прекаленост в другата, която единствено стресира жителите ", добави Свиленски.

Той разяснява и днешното решение на автобусните и таксиметровите превозвачи да стачкуват, поради непреодоляването от Народното събрание на президентското несъгласие за инкриминиране на нерегламентираните транспорти. "Превозвачите би трябвало да извърнат своята рецензия към контролните органи, а не към Българска социалистическа партия и президента. Контролните органи би трябвало да подсигуряват спазването на законите и да не се позволяват закононарушения. Утре, в случай че ръководещите съберат 121 законни гласа, а не такива, които вземат участие онлайн в съвещанията на Народното събрание, тъй като това е неприемливо и всички решения на Народно събрание след 6 ноември са нелегитимни, ние ще влезем в пленарна зала и ще защитим нашите оферти по отношение на бюджета за идната година ", разкри Георги Свиленски по какъв начин ще действа левицата на утрешното изключително съвещание на Народното събрание, на което ще се гледа на второ четене бюджета за 2021 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР