Кадър Нова твOще 44 години ще догонваме по доходи Европейския

...
Кадър Нова твOще 44 години ще догонваме по доходи Европейския
Коментари Харесай

БАН: Oще 44 години ще догонваме по доходи ЕС

Кадър Нова тв

Oще 44 години ще догонваме по приходи Европейския съюз. Tова предвиждат икономистите на Българска академия на науките. България е страната с най-нисък стопански напредък от новите страни в съюза, а безработицата рекордно ниска. Заплатите, обаче не порастват с нужните темпове, заяви Нова тв.

Темпът на стопански напредък на Брутният вътрешен продукт е 3.1 % през 2018 година, което подрежда България в междинните позиции на Европейски Съюз. Затова специалистите пресмятат – с този ритъм ще ни трябват 44 години, с цел да се доближим до прихода на междинния европеец.

Безработните не престават да понижават към края на предходната година са над 170 хиляди. Над 100 хиляди са и трайно безработните. В същото време сме приключили  2018 година с близо 21 хиляди свободни работни места.

Данните на Национален статистически институт сочат в София междинната работна заплата е с 65% по-висока от тази в страната 1646 лева Само в осем области заплатите са над 1000 лева Стара Загора, София-област и Враца оглавяват класацията, а най-ниски заплати получават във Видин – приблизително 770.

Средната работна заплата в Хасково е почти 800 лева Милко обаче работи против минималната от 560. Охранява паркинг.

Най-високи заплати се взимат в бранша на далекосъобщенията и новите технологии – близо 3000лева, следван от енергетиката и сферата на финансите и застраховките. Според формалните данни минимум взимат хората, които работят в хотели и заведения за хранене, както и наетите в земеделието. Експертите плануват 8% действителен растеж на заплатите.

„ Има напън от трудовия пазар по линия на това, че има дефицит на работна мощ. Няма по какъв начин да няма нарастване на заплатите, само че за страна, която изостава с 4 пъти по отношение на междинното възнаграждение на труда в Европа, повишение с 8% не е толкоз радваща вест ”, изясни доцент Виктор Йоцов от Института за стопански проучвания при Българска академия на науките.

А пазарът на труда гладува, по тази причина са нужни незабавни ограничения да се разсъни неактивната част от популацията.

„ През 2018 се усилва делът на работещите с главно и ниско образование  - 12 хиляди, и много по-скромно 7 хиляди на хората с висше.  Основно се търсят хора в строителството, в образованието и в администрацията ”, сподели проф. Победа Луканова от Института за стопански проучвания при Българска академия на науките.

Прогнозите плануват още, приблизително 3% нарастване на цените за крайния консуматор. Повечето хора обаче не усещат предстоящото нарастване да приходите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 6 минути) Рейтинг: 32428 | Одобрение: -34497 Доходите ще ги гледате през макароня, до момента в който сте необразовани, неуки, мързеливи и с недоразвити мозъци! Това за плебеите, да си знаят! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР