Кадър Нова твМногодетно семейство от варненско село Боряна е изправено

...
Кадър Нова твМногодетно семейство от варненско село Боряна е изправено
Коментари Харесай

История от Варненско! Семейство с девет деца моли за подкрепа - спрели им водата заради дълг без предупреждение

Кадър Нова тв

Многодетно семейство от варненско село Боряна е изправено пред сериозен проблем - от два дни са без вода. Родителите признават, че имат дълг към ВиК, само че не били предизвестени, че водата им ще бъде спряна, споделя Нова тв.

В селото няма чешма с питейна вода, откъдето да си изпълнят. Преди два дни чиновници на сдружението са влезнали в дома им и са им взели водомера. 

" Много ни е мъчно, оправяме се с помощ от другари. Децата нямат вода, само че все пак посещават учебно заведение. Никой не ме е предизвестил за прекъсването на водата. Задължението ни е за към 2000 лв.. В момента, когато са пристигнали у дома, никой не е бил вкъщи. За последно сме плащали преди Нова година. Плащаме по колкото можем, тъй като и децата имат потребност от пари ", разяснява майката Петя. 

Единственият приход на фамилията е от заплатата на бащата, както и от детски надбавки. Той работи ден за ден, колкото може да изкара. 

" Аз за децата пари не диря, те са облечени и нахранени. Изкарвам пари като върша скелета. Осъдили ме ВиК без да знам. Те не ми влизат в ситуацията. С доста ограничения си гледаме децата. Аз алкохол не пия, не съм подобен човек - да изпия парите на децата си ", разяснява бащата.

" Не съм се записала като безработна, тъй като би трябвало да вървя до Варна и да разходвам пари за път. По-добре да си виждам децата и да се грижа за животните, в сравнение с да разходвам пари, с цел да се подписвам всеки месец в Бюрото по труда ", разяснява Петя.

" Да отпътува в друга страна и да се оправя - различен метод няма. В Гърция, в Румъния съм ходил и няма различен избор, тук няма схващане за нас ", разяснява таткото.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР