кадър Нова твКовид 19 ще остане с нас завинаги. Вероятно

...
кадър Нова твКовид 19 ще остане с нас завинаги. Вероятно
Коментари Харесай

Проф. Петров: Коронавирусът ще остане наш спътник завинаги, както стана с грипа

кадър Нова тв

Ковид 19 ще остане с нас вечно. Вероятно нещата ще се развият по този начин, както с грипната зараза, която е избухнала през 1918 година и до през днешния ден се борим годишно с него. Изводи обаче ще можем да създадем години по-късно. Това коментира в студиото на „ Събуди се ” по Нова Телевизия кардиологът проф. Иво Петров, съобщи вести.бг.

„ Това, което четем по статистиките не е нещо рисково. Вмомента се срещаме с една нова зараза, която се популяризира доста бързо. През есенно-зимните месеци тази наклонност се чака да продължи ”, разяснява професорът ръста в новите случаи.

Той счита, че обществата не трябва да бъдат затваряни с ограничения. „ Не мисля, че би трябвало да се върви към цялостно затваряне. Инфекцията не попада към тези, които се водят като изключително рискови. Моето мнение е, че не би трябвало да се затваряме ”, изясни кардиологът.

Относно пациентите със сърдечни болести проф. Петров разяснява, че тези от тях, с отсрочени интервенции поради боязън от пандемията, към този момент са умряли.

„ За страдание в този момент хващаме опашката на тези, които са се били уплашили преди този момент и те идват с усложнена патология. През последните няколко седмици ни се случи да каним пациенти, които става известно са умряли ”, разгласи той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР