Кадър: Нова ТвДомашното насилие е един от най-големите проблеми у

...
Кадър: Нова ТвДомашното насилие е един от най-големите проблеми у
Коментари Харесай

Галина се влюби в Германия, но после животът й се превърна в истински ад!

Кадър: Нова Тв

Домашното принуждение е един от най-големите проблеми у нас, сочи отчетът на Българския хелзински комитет за правата на индивида през 2018 година. Според статистиката - 95% от убийствата на дами са осъществени от познати на жертвата, в 44% от случаите, приключили съдбовно, причинителите са сегашни или някогашни сътрудници на дамата. 
``
реклама

Галина Кузманова се среща с някогашния си брачен партньор през 2009 година в Германия, където и двамата са студенти. Следва година обич. „ Любов ли беше - да. Поне по този начин си мисля. Мислих тогава, че това е индивидът. Намерила съм си сродна душа ”, споделя тя пред Нова телевизия.

В края на 2010-та двамата подписват брак. „ Първата физическа кавга беше още декември. Беше ме блъснал в крайници, беше наследник ”, споделя още тя.

От началото Галина не подава тъжби в полицията. „ Аз живеех с концепцията, че това е естественият фамилен живот. Всеки ден имаше спор, че нещо не му е харесвало и аз просто съм го изнервяла ”, разяснява тя.

„ Ако видите логиката на психиката на насилника, тя постоянно е обвързвана с това, че дамата постоянно му дължи едно несъмнено нещо и тя е в едно подчинено на мъжа състояние ”, споделя Радослав Стоянов - експерт от Български хелзински комитет. След следващата физическа разпра, Галина стига до болница в Германия.

„ Той ме беше хванал мощно за врата и имах доста мощни болки ”, споделя тя. Лекарите викат полиция. А тогава идва ред и на първата заповед за незабавна отбрана. Но след няколко седмици Галина още веднъж прибира насилника у дома.

„ Тогава направих огромната неточност да го прибера у дома. Мислех, че ще се промени ”, споделя Галина. „ Уви, след един пестник следва идващ ”, споделя Янка Василева - фамилен-семеен психотерапевт.

" Месеци по-късно ме хвана да ме души ”, споделя Галина. „ Всеки пестник боли не толкоз на физична основа, колкото на прочувствена, това е оскърбление ”, разяснява Василева. След следващите плесници се стига още веднъж до полицията, а по-късно и до идващите заповеди. Ограничителните заповеди от Германия са три. Галина търпяла издевателството към половин година. След това подала молба за бракоразвод.

„ След всичкото принуждение в един миг видях, че би трябвало да спася моя живот ”, споделя тя.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР