Кадър Нова твДа подадеш ръка на напълно непознат. Една от

...
Кадър Нова твДа подадеш ръка на напълно непознат. Една от
Коментари Харесай

Десетки помагат на семейството, останало без дом в Казанлък

Кадър Нова тв

Да подадеш ръка на изцяло чужд. Една от положителните дела, зад които " Здравей, България " застава освен на думи. Седмица, откакто двойна гръмотевица изпепели покрива на къща в Казанлък, ремонтът на дома на Михаил и Красимира към този момент е в ход. С материали помагат фирми и от общината. Много хора също подават ръка за възобновяване на дома на възрастните хора, споделя Нова тв.

Преди седмица, откакто по време на стихия мълнията подпали къщата на Михаил и Красимира, тогава това, с което ни посрещаха, бе разказът за бедствието и отчаянието. „ Бурята беше доста мощна, беше доста ужасно, с пороен дъжд с доста мощни мълнии с боботене с трещене. И това се случи внезапно, ние бяхме заспали, в един миг замириса на нещо изгоряло. Скочихме и видяхме, че гори цялата къща, таванът гори ”, показа собственичката на къщата Красимира.

А след дъждовете цялата къща била наводнена. „ Отвсякъде капе непрестанно вода. Ние просто не можем да останем да се подслоним и се опасяваме, че всеки момент конструкцията на къщата ще рухне и ще ни затрупа. Сега разчитаме на божията помощ, в случай че мога по този начин да се изразя ”, добави брачният партньор й Михаил.

Ала помощта пристигна. На място дойде министърът на вътрешните работи. На апела за помощ на бедстващата фамилия се отзоваха от общината, откъдето изпратиха служащи да разчистят отломките от изгорелия покрив. Строителни компании от района също се отзоваха. „ Отзивчивостта е доста огромна и от страна на кметството, от страна на организацията. Работят момчетата, не мога да се оплача. На мене ми се желае да стане незабавно, само че това не може да стане. Всеки ден вали дъжд, ние влизаме, изриваме вода, в стаите има вода ”, разяснява Михаил.

През тази седмица, експертна комисия от архитекти ще вземе решение за възобновяване на къщата и опазване на структурата, като първо ще бъде построен отначало покривът.

С артикули и различен тип помощ на Михаил и Краси оказват помощ доста хора. Екипът на „ Здравей, България ” също е съпричастен и им изпрати помощ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР