Кадър: Нова телевизияПрокуратурата в Разград започна разследване срещу сайтове заради

...
Кадър: Нова телевизияПрокуратурата в Разград започна разследване срещу сайтове заради
Коментари Харесай

Прокуратурата започна разследване срещу сайтове заради фалшива новина за починала учителка след ваксиниране

Кадър: " Нова телевизия "

Прокуратурата в Разград стартира следствие против уеб сайтове поради подправена вест за умряла учителка след имунизиране, оповестява " Нова телевизия ".

В едната обява, която обиколила обществените мрежи предходната седмица, се посочвало,  че 44-годишна учителка от Разград е умряла в локалната болница  16 минути, откакто била ваксинирана. Посочени били и имената на „ жертвата “, както и на компанията производител на имунизацията. Друг уебсайт пък съобщил, че смъртните случаи били два. От РЗИ и болничното заведение отхвърлиха да има сходни случаи.

„ Единственото правилно в тази вест, е че в действителност съществува подобен човек. Към момента не се организират имунизации на учители ", сподели шефът на РЗИ доктор Ася  Генева в ефира на " Здравей, България ".

„ Отговорността за сходно закононарушение е до 5 години затвор и санкция до 50 000 лева Сайтът е регистриран в София, достигнали сме до несъмнено лице. Интернет пространството не е анонимно. Всеки остава някаква диря ”, разяснява Тихомир Тодоров, областен прокурор на Разград.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР