кадър и видео: Нова твЯсен е победителят в наградите Лекар

...
кадър и видео: Нова твЯсен е победителят в наградите Лекар
Коментари Харесай

Доц. Александър Оскар е носителят на тазгодишния приз Лекар на годината”

кадър и видео: Нова тв

Ясен е спечелилият в премиите " Лекар на годината ". Това е 17-та поредна година, когато те се раздават. 

Офталмологът от Александровска болница доцент Александър Оскар е носителят на тазгодишния приз " Лекар на годината ”, предава Нова тв.

Председателят на организацията на евреите в България „ Шалом “ сподели, че приема премията с огромно неспокойствие и признателност, както и че тя е огромна отговорност за него. „ Да бъдеш доктор на годината на БЛС в действителност е огромна отговорност и самопризнание. Благодаря извънредно доста за това отличие “, сподели той пред БГНЕС. По време на изявлението си след приемането на наградата доцентът напомни исторически значимият принос на страната ни в спасяването на над 50 000 български евреи.

Началникът на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница, който се грижи за детското зрение сподели, че при започване на пандемията хората се тормозили да го посещават, само че в последните няколко месеца има повече пациенти, в сравнение с същия интервал на предходната година.



Откриването на церемонията стартира с минута безмълвие и посмъртно отличие за лекарите, изгубили борбата с пандемията. Водещата Виолета Манчева изчете имената на всички 15 медици, изгубили борбата с COVID-19.

Тази година с изключение на петте обичайни категории, в които се отличават едни от най-изявените лекари в страната, беше основана и нова - " Борба с пандемията ". Военномедицинска академия получи специфична групова премия за приноса си в преодоляването на епидемията. Наградени бяха и медиците от „ Пирогов ”. Началникът на Академията генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, ръководителят на катедра " Инфекциозни заболявания " полковник доцент Георги Попов и един от лекарите-доброволци в инфекциозната клиника на Военна болница - доктор Дончо Дончев, експерт по УНГ- заболявания във ВМА, също бяха отличени с награди.

Сред останалите отличени в разнообразни категории бяха още доктор Александър Симидчиев, проф. Тодор Кантарджиев, доцент Ангел Кунчев, който през днешния ден е и рожденик, доктор Сибила Маринова, проф. Иво Петров, Димитър Цачев от 24 ДКЦ, шефът на 2 МБАЛ доцент Стефан Узунов, проф. Радка Аргирова и други

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР