кадър и видео: Нова твМладата жена разказва за проблемите на

...
кадър и видео: Нова твМладата жена разказва за проблемите на
Коментари Харесай

22-годишната Роси: Човек в моето състояние не може да бъде приет, защото няма COVID

кадър и видео: Нова тв

Младата жена споделя за проблемите на хората в нейното положение. Какво действително се случва с тях сега:

Докато всички следим какво се случва със заболелите от ковид, хронично заболели, които преди са имали потребност от непрекъснато лекарско наблюдаване, остават в периферията. Случва се лечебни заведения да не могат да одобряват пациенти с други недоволства поради Коронавирус отделенията си. Какво е да си хронично болен във времена на здравна рецесия и кои са старите проблеми на системата, които в този момент още по-ярко се обрисуват?



Oтговор на тези въпроси дава историята на Роси Малинова пред Нова тв. 

" Дълг да опазиш своите лекари, дълг да не и в тежест на системата, която е претрупана и работи на цялостни обороти. Най-вече ми липсва да не бъда това задължение, което съм в този момент за родителите си… за системата очевидно, сподля тя.

За нея пътуването по клиничните пътеки на българското опазване на здравето стартира преди 10 години, когато е на 12. Диагностицирана е с муковисцидоза – най-често срещаната болест измежду редките болести. 3 са повратните точки, които я довеждат до ситуацията й през днешния ден. Когато навършва 18 години губи част от здравните си права.

" Аз бях студент. Учех обществена администрация в Софийски университет и тази година щях да бъда 3-ти курс. Аз бях един естествен 20-годишен човек, който обича да върви на спектакъл, на кино, на концерти ", споделя тя.

Година по-късно е включена в листа за чакащи за белодробна трансплантация, а в края на предходната година положението й внезапно се утежнява.

" Едновременно с настъпването на коронаепидемията, положението ми стартира да прогресира. В момента се наблюдавам сама. Хората като мен с муковисцидоза през годините са натрупали опит и могат да се оправят в такива обстановки. Моите родители са на второ място мои болногледачи. В момента обстановката е много по-различна, в сравнение с при започване на годината, когато към момента имаше чиста пулмология ", изясни Росица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР