кадър и видео: Нова твКакво е нужно да направим, ако

...
кадър и видео: Нова твКакво е нужно да направим, ако
Коментари Харесай

Д-р Бруск Халил: Основен симптом е задухът, който не преминава

кадър и видео: Нова тв

Какво е нужно да създадем, в случай че имаме признаци на ковид. Отговорите на експерта:

„ Хората би трябвало да схванат, че нещата са съществени. Ако признаците не отминават първите 6-7 дни след позитивен PCR тест, би трябвало да се търси лекарска помощ. След това се получават усложнения и за нас, и за пациентите ”, съобщи изрично началникът COVID-отделение на Втора градска болница в София доктор Бруск Халил. 



„ Като главен признак е задухът, който не минава. Главоболието също, при някои се появява конюнктивит. Наблюдава се друга симптоматика ”, добави медикът.

Според него въведените ограничения ще оказват помощ за преодоляването на пандемията и след Коледа обстановката ще се успокои.

„ Очакваме 50% понижение на броя към Коледните празници и Нова година. Всеки месец същият % може да понижава. Вероятно е да има трета вълна в страната чак през лятото ”, съобщи още доктор Халил.

В отделението за лекуване на ковид във Втора градска болница няма потенциал за приемане на още заболели. Основен проблем е неналичието на личен състав поради заразяване на медиците.

„ Пуснахме публикация, само че никой не е откликнал. При нас има единствено един доброволец ”, изясни лекарят.

Той сподели, че болничното заведение разполага с задоволително количество „ Ремдесивир ”, с който се лекуват тежките случаи. Налична е и нужната здравна екипировка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР