Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comПремиерът на България направи изявление в

...
Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comПремиерът на България направи изявление в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Установено е системно несъбиране на данъци, премахнат е последващия контрол над фирмите

Кадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Премиерът на България направи изявление в Народното събрание и всеки народен представител би трябвало да се замисли върху думите му. „ Въпросите, свързани с финансовото и икономическото положение на страната, са едни от най-важните. На базата на стопанската система и положението на бизнеса зависи събираемостта на налозите и с това какви пари разполага страната и какви средства може да задели за разнообразни обществени стратегии и други действия ”. Това съобщи по време на чуването си в пленарна зала служебният министър председател Стефан Янев.

По думите му министър Асен Василев е направил обзор на финансите на страната с оглед доходи и разноски - и нуждата на актуализация на държавния бюджет. „ Картината, която е заварил, е била меко казано притеснителна. Установено е редовно несъбиране на данъчни приходи, отстранен е последващият надзор над компаниите в страната. Това е  позволило да се натрупат големи дефицити в системата - било посредством измами, било посредством избягвания на заплащания ”, уточни министър ръководителят.

Държавният бюджет за 2021 година е бил изразходван още в първите 4 месеца на годината. Поради това и че преходното държавно управление не е направило актуализация на бюджета – опциите за спомагателни разноски бяха съвсем изчерпани, безапелационен беше Янев от парламентарната естрада, написа nova.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР