Кадър и видео Фейсбук/ТВ ЕврокомДепутат от БСП зададе неудобен въпрос

...
Кадър и видео Фейсбук/ТВ ЕврокомДепутат от БСП зададе неудобен въпрос
Коментари Харесай

Румен Гечев към Петя Аврамова: 4 млрд. и 700 млн. лева сте дали на трима души директори

Кадър и видео Фейсбук/ТВ " Евроком "

Депутат от Българска социалистическа партия зададе неуместен въпрос на министър в оставка по време на последното съвещание на комисията по проверка на ръководството на Борисов и ГЕРБ. 

Вие вървите по ръба на закона, може да не е нарушаване, само че с 4.7 милиарда лева сте трансферирали държавното управление на една държавна компания, която има 3-членен или 5-членен състав. Вие разпределяте съвсем 5% от Брутният вътрешен продукт на една тройка шефове, които вие сте назначили и не е ясно те по какъв начин са избирали компаниите. По телефона или на записка - компаниите са подбрани по това кой какво им е споделил. Това би трябвало да е ясно на българската общност. Това попита Петя Аврамова депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

" 4 милиарда и 700 млн. лв. сте дали на трима души шефове. Това е първото - какво шикалкавите? Казахте, че Агенцията за държавен и финансов надзор би трябвало да ви ревизира. Коя организация? Тази, която проспа 800 млн. лв. в хазарта и пристигна да плаче тук в Народното събрание ли? Тя ли да ви ревизира. Че то на тази организация би трябвало незабавно да се смени управлението след изборите. Тези, които скриха близо 1 милиарда лв. от хазарта, ще дойдат да ви ревизират вас ли? ", пита Гечев.

" Законно е Автомагистрали да преотдава поръчките на външни компании ", безапелационен е министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

Според нея няма проблем в това плановете на АПИ да се разпореждат на Автомагистрали, а сдружението от своя страна да ги преподава на външна компания. Според депутатите от опозицията по този метод се разпределят милиарди левове, написа eurocom.bg.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР