Кадър и видео: България Он ЕърБлокади на възлови булеварди в

...
Кадър и видео: България Он ЕърБлокади на възлови булеварди в
Коментари Харесай

Блокади в центъра на София в 150-ия ден на протести

Кадър и видео: " България Он Еър "

Блокади на основни булеварди в София, шествия и мятане на гнили тикви и ябълки по постройката на Министерски съвет, имаше по време на днешния 150-и ден на митингите против държавното управление.

Протестът през днешния ден стартира в 14 часа пред постройката на Министерския съвет и прерасна в шествие по централните улици на София. Стигна се и до блокади.

" Не сме постигнали задачата си, няма оставка, хората упорстват за това, персонално аз и за промяна на изборната система, защото със сегашната няма по какъв начин да изберем разнообразни хора ", показа протестиращ мъж.

Протестиращите хвърляха гнили тикви и ябълки по постройката на Министерския съвет.  На митинга участваха някогашни и сегашни политически лица, които укориха държавното управление, за това че не се оправя с ръководството на страната и с пандемията от ковид. 

" За първи път българите съумяха да покажат на света, че не са съгласни да живеят като плебеи. Също на света беше показано какво съставлява политическата класа – какъв брой е корумпирана, какъв брой е развратена, какъв брой нехае за това от какво има потребност народа ѝ ", сподели служебният министър председател в интервала 1994-1995 година Ренета Инджова.  
 
" Пандемията е може би един от най-грозните провали на 10-годишното ръководство на Борисов ", счита ръководителят на АБВ Румен Петков.

Протестът прерасна в шествие, което мина праз Немския коледен базар, където достъпът е кардинално следен.  След това протестиращите обиколиха Съдебната палата, бул. " Витоша ", Централата на ГЕРБ, постройката на Българска национална телевизия и други знакови институции и се заканиха, че митингите ще продължат и през идващите дни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР