кадър: EurosportUS Open бе неговият трети турнир от Големия шлем,

...
кадър: EurosportUS Open бе неговият трети турнир от Големия шлем,
Коментари Харесай

Български тенисист не успя да спечели титла от US Open

кадър: Eurosport

US Open бе неговият трети шампионат от Големия шлем, като в Ню Йорк той реализира и най-хубавия си резултат на сингъл, достигайки до четвъртфинал.

Пьотр Нестеров и неговият сътрудник Вячеслав Биелински изгубиха финала на двойки при юношите на US Open след шампионски тайбрек, в който изгубиха с 1-10 точки от противниците си Макс Уестфал и Колман Уонг. Преди това българо-украинския дует бе съумял да изравни резултата в сетовете със 7-5 във втория след изгубения с 3-6 първи.

По-малко от 24 часа, откакто Нестеров и Биелински завоюваха два поредни мача, този път те изгубиха трагично от тандем, който показва, че е доста сработен в играта си, пише tenniskafe.com.

Нестеров изигра още един добър мач и сякаш бе водещият в двойката и впечатляваше със сервисите си. В първия сет французинът и представителят на Хонг Конг реализираха общо три пробива, с което закономерно стигнаха до триумфа. Ситуацията обаче се промени във втората част. В нея Нестеров и Биелински избавиха общо 5 брейкбола преди да реализират пробив за 5-4. Той бе мигновено върнат, само че след отличен форхенд на Нестеров се стигна до 6-5 и този път българският представител постави завършек на сета на собствен сервис.

До този миг Уестфал и Уонг бяха спечелили и четирите си мача след шампионски тайбреци и доста бързо демонстрираха, че в тези обстановки показват най-хубавото от себе си. Двамата бяха непробиваеми и след 10-1 стигнаха до трофея.

„ Поздравления на Колман и Макс. Поздравявам и моя сътрудник Вячеслав, любувах се на това да играя с него тази седмица. Благодаря на моя треньор Хуан Мануел, благодаря на всички вас, че дойдохте и се надявам да се забележим в бъдеще “ – съобщи Нестеров на церемонията по награждаването. Той пропусна да се трансформира в третия български представител с купа от юношеския US Open. През 2008-а Григор Димитров направи това на сингъл, а през 2017-а Адриан Андреев победи на двойки в тандем с Антон Матушевич.

Оттук насетне до края на сезона Нестеров към този момент ще се концентрира върху изявите си при мъжете. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР