Кадър: БТВВъпреки, че е невидим коронавирусът, все пак и мен

...
Кадър: БТВВъпреки, че е невидим коронавирусът, все пак и мен
Коментари Харесай

Мутафчийски: Премиерът е човек със силен характер, но се убеди, че и аз съм със силен характер

Кадър: БТВ

Въпреки, че е незабележим коронавирусът, въпреки всичко и мен ме е боязън. Няма човек, който да не го е боязън. Може би единствено децата не би трябвало да ги е боязън, заяви ген. Венцислав Мутафчийски. В предаването на bTV " 120 минути " той отговаряше и на детски въпроси. 

" Тестван съм към седем или осем пъти до момента, това е естествена процедура, даже считам, че рядко съм тестван. Защото непрестанно се срещаме с доста хора, с хора от държавното управление и би трябвало да сме виновни към тези срещи ", изясни шефът на Кризисния щаб.

Едно от децата го попита в кои облекла се усеща по-удобно - тези на генерала или на лекаря. 

" По-удобно се усещам в лекарските си облекла. Това е всекидневието ми от 30 години насам и там се усещам в свои води. 

По стичане на събитията съм и боен доктор и военачалник, само че това са други отговорности и, с цел да бъда съответен - по-удобно се усещам в лекарските облекла. А в този момент сега се усещам повече военачалник, в сравнение с доктор. 

Моята работа сега е повече организаторска, като пълководец на един щаб ", разкри ген. Мутафчийски.

Друго дете го попита докога ще би трябвало да не се виждат с бабите и дядовците. 

" Ужасно ми е мъчително, че децата са подложени на такова тестване, освен това без да схванат същинския смисъл. Те само страдат от рестриктивните мерки. 

Скоро внучка на моя позната ми изпрати видеообръщение, в което разказваше, че има нова тротинетка и по кое време ще може да я покара. Със сигурност бабите и дядовците страдат доста за тяхната прегръдка. Надявам се всичко това скоро да завърши, само че то зависи от всички нас. Дали ще покажем дисциплинираност или ще изпаднем в плен на хедонизма ", изясни шефът на Кризисния щаб, написа Блиц.

Интересна задявка се получи с въпроса на друго дете, което непосредствено съобщи: 

" Ген. Мутафчийски желая да ти кажа, че ми омръзна от тебе, по кое време ще мога да отивам на детска градина, дали са ме на баба да ме гледа! "

" Всъщност и на мен ми омръзна от мен си, само че това е да носиш тежки отговорности върху себе си с цялостно схващане какъв брой хора отчайвам с непопулярни ограничения. Но за детските градини към този момент има известни практики в света и доста деликатно следим по какъв начин се развиват нещата. Това е доста основен фактор за освобождение на хората да отидат да работят. Това са младите, трудоспособното население ", сподели ген. Мутафчийски. 

" В момента считам, че е рисково да се отворят детските градини и би трябвало да се види освободените ограничения дотук какъв резултат дават и чак тогава да се пристъпи към това. През това време ще има задоволително насъбран опит, да следим Дания и Германия, с цел да забележим какво ще се случи. 

След това също по причинност след една седмица имахме пик и в умрелите заболели. Ако продължи по този начин още 10 дни, детските градини ще се отворят, само че не можем да сложим аршин като в Германия. В цифрово изражение за България това значи към 300 души дневно, което е отвратително за здравната ни система. Затова приехме модела, който се изповядва в Израел - 100 души дневно за три дни ", разяснява ген. Мутафчийски и добави:

" Иначе в случай че вървим в същия порядък - да не се изчерпват ресурсите на лекарите, сега имаме 380 растеж на болните, в никакъв случай не сме стигали това. Над 45 заболели имаме в интензивните отделения, което също е огромен риск. "

По отношение на разхлабване на ограниченията генералът разяснява:

" Извънредното състояние в действителност стартира с най-малък брой инфектирани. Но тези ограничения се вкараха, с цел да няма подобен взрив, какъвто е в другите страни и ние нямаме подобен взрив. Моята версия е, че триумфът в България се дължи точно на това, че ограниченията бяха наложени рано и в рационален размер. Сега към този момент - вие не знаехте и преди този момент, че би трябвало да носите маска, не бяхте привикнали даже да пазите отдалеченост.

Но в този момент към този момент хората имат прочут инстикт за това нещо. Те знаят, че би трябвало да пазят възрастните хора, да имат маски, да пазят себе си и близките. 

Отделно - здравната ни система беше безусловно неподготвена. Сега е много по-подготвена, няма нищо общо с това, което беше ", сподели той.

Друг детски въпрос: Защо слушате толкоз премиера? Бойко Борисов би трябвало да слуша вас, не вие него!

" Всъщност министър председателят е човек със мощен темперамент, само че мисля, че се убеди, че и аз съм със мощен темперамент. И ние държим на мнението си и реализираме консенсус с дълги полемики, с доста за и срещу. ", уточни Мутафчийски и добави "  Моите сътрудници в щаба са в действителност експерти. ".

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР