Кадър: БТВСофийският университет Св. Климент Охридски ще проверява за плагиатство

...
Кадър: БТВСофийският университет Св. Климент Охридски ще проверява за плагиатство
Коментари Харесай

Софийският университет Св. Климент Охридски ще проверява за плагиатство Петър Илиев

Кадър: БТВ

Софийският университет " Св. Климент Охридски " ще ревизира за плагиатство Петър Илиев, потвърдиха за Агенция " Фокус " от пресцентъра на Алма Матер.

Сигналите за плагиатство са три и ще бъдат прегледани от Етичната комисия на университета. До 14 дни се чака и крайното решение.

Преди дни Петър Илиев отхвърли да е плагиатствал от научните писания на сътрудника си от Юридическия факултет доцент Наталия Киселова. Той изясни, че казусът със съвпаденията на пасажи в книгата му с оповестен по-рано неин труд е от преди шест години, само че до момента по него се е мълчало.

Илиев видя целенасочена офанзива в дейностите против него и счете за съзнателно слагането на въпроса тъкмо към времето, в което президентът трябваше да връчи мандата за сформиране на държавно управление на „ ИТН “. Доц. Наталия Киселова пък разяснява, че самата тя е имала желание да подаде сигнал за плагиатство против Илиев преди време, само че не го е направила, с изключение на пред СУ и катедрата през 2015 година

Тя разясни, че е имало два метода, по които въпросът да бъде позволен – да води правосъден развой по реда на Наказателния кодекс, в който случай би могла да получи малко парично обезщетение, или по Закона за авторското право. Киселова изясни, че желанието й е било въпросът да се позволи вътре в катедрата, само че откакто подозренията за плагиатство получиха гласност, е счела, че е длъжна да изкаже и своята позиция.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР