Кадър БТВШефът на отдел Фискален контрол в НАП Иво Стаменов

...
Кадър БТВШефът на отдел Фискален контрол в НАП Иво Стаменов
Коментари Харесай

Нови разкрития: С патрон за слон гръмнали данъчния шеф Иво Стаменов на сляпо място


Кадър БТВ

Шефът на отдел " Фискален надзор " в Национална агенция за приходите Иво Стаменов беше прострелян рано сутринта през вчерашния ден от засада на метри от Столичната община в центъра на София. 43-годишният някогашен служител на реда и сегашен данъчен е улучен в белия дроб с един изстрел от спряла кола, до момента в който се движел със сребристия си джип БМВ Х5 по улица " Дунав " 5, написа " Телеграф ", базирайки се на криминалисти. Изстрелът е създаден от извънредно мощна карабина, с каквато се стреля при лов на слонове, напомня Блиц.

Предполага се, че патронът е диаметър 7,62 мм. Куршумът е пробил панорамното стъкло на джипа, минал е през тялото на Стаменов, засягайки белия му дроб и е излязъл през задното стъкло. Мъжът е настанен във ВМА с заплаха за живота. Нито гилзата, нито патронът обаче през вчерашния ден бяха открити от ченгетата при огледа. Според криминалистите гилзата е паднала в автомобила от който е стреляно. Разследващите търсят очевидци в региона.

Няма директни очевидци на покушението, а камерите не уловили точния периметър, в който се разиграла стрелбата, описаха проверяващи.  Според първичните данни стреляно е от дребна затъвам на цвят кола, която била препречила пътя на джипа, а секунди след стрелбата се е отдалечила с мръсна газ. Разследващите са безапелационни, че задачата на стрелеца е била да убие Стаменов, а не просто да стреля по него за заплашване. Опитни криминалисти настояват, че почеркът на стрелбата приказва за авторство на българин, а не задграничен наемник, който е пропуснал задачата си.  

Стрелецът, покосил данъчния чиновник, го е проучвал преди покушението, считат криминалисти. Мястото, където е бил атакуван Иво Стаменов, е " сляпо ", т.е. няма камера, която да снима тъкмо този периметър, изясняват ченгета пред " Телеграф ". Те са уверени, че с цел да се направи сходна мокра поръчка, би трябвало сериозна организация и изследване на жертвата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР