Кадър: БТВОт няколко месеца получаваме разнопосочни сигнали, че се злоупотребява

...
Кадър: БТВОт няколко месеца получаваме разнопосочни сигнали, че се злоупотребява
Коментари Харесай

Директорът на ДАЗД: Злоупотребява се с името на институцията и социалните служби

Кадър: БТВ

От няколко месеца получаваме разнопосочни сигнали, че се злоупотребява с името на Държавната организация за протекция на децата (ДАЗД) и на социалните служби. Някои хора описват на други хора, че обществените целеустремено ще лишават деца. На една неистина повторена 100 пъти, хората стартират да имат вяра. Това разгласи шефът на ДАЗД доктор Елеонора Лилова в ефира на БТВ.

Думите ѝ са по мотив психозата в разнообразни региони в страната след клюки, че обществени служащи ще извеждат деца от фамилиите.

Лилова посочи, че не може да каже кои са провокаторите, това е работа на службите, които към този момент проверяват аргументите за създалата се обстановка.

Директорът на ДАЗД подсети, че организацията няма пълномощия да лишава деца – в нея работят специалисти, които приготвят документи и политики. Когато получат тревожни сигнали за деца в риск, ги подават на Агенция „ Социално подкрепяне ”.

За Националната тактика за детето, към която също имаше огромно напрежение, Лилова посочи, че до края на годината работи актуалната тактика и към този момент няма призната нова, която да работи от 2020 година Според нея е хубаво да има подобен документ, само че е по-важно да се съблюдават настоящите закони, които закрилят децата. Важно е също да има доверие в институции, тъй като недоверието докара до тази обстановка ", посочи шефът на ДАЗД.

За изоставеното бебе в столичния кв. „ Люлин ”, което беше намерено нощес тя знае, че е добре и за него се грижат в дом за медико-социални грижи. По думите ѝ оставената записка бебето да се съобщи на обществените значи, че има хора, които знаят, че обществените служащи в действителност се грижат за децата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР