Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики публикува писмо

...
Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики публикува писмо
Коментари Харесай

Катаджии разкриват схеми за рекет, последствия няма

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики разгласява писмо от чиновници на КАТ - Варна, в което те разкриват незаконни практики за бранша, в който работят. Писмото е получено преди две години, като е предадено в Министерството на вътрешните работи. 
Прочетете още
" Публикувам без редакция писмо изпратено до мен от чиновници на отдел Пътна Полиция Варна. Прочетете деликатно писмото и ще си отговорите за какво пътната ни сигурност е на това състояние. Ще разберете и за какви скандални злоупотреби и нарушавания става дума. Няма по какъв начин от такива хора да чакаме да трансформират нещо. Преди две години аз персонално предоставих това писмо на началника на ГДНП, с цел да вземе ограничения и да предприеме дейности. Не ми е известно такива да са били предприемани.

Така, че когато чакаме някой да се погрижи за нашата сигурност на пътя си спомнете за това писмо, което доста добре обрисува каква е действителността в родната полиция, разяснява Русинова. 

Според сигнала на варненските чиновници там по заповед на началника се пишели актове на хора, които не са извършители. " Тук нарушаванията на сътрудниците са всекидневие. Почти всички стопират и хора и пишат актове  или задържат в ареста не жители, направили нарушаване, а за да ги изпратят при избрани юристи, с които след това си разделят хонорара. Хонорарите варират сред 300 и 500 лв. и след нарушаванията се дели на половина. Тази скица работи от дълги години. След като си получат парите от юриста, тези сътрудници към този момент са подкупени очевидци и това изяснява за какво множеството актове падат в съда. Със задържането за 24 часа се злоупотребява ", пишат в сигнала чиновниците и оповестяват и имената на юристите. Друга работеща скица имало и с присъединяване на " асоциация на потърпевшите от ПТП ", благосъстоятелност на някогашен баскетболист. " Почти постоянно, когато отида на произшествие, преди мен там юристи от Асоциацията ", споделя катаджия.Той дава информация за платени " регистратори ", които против 20 лева икономисват висенето по гишетата, 

" Голяма част от другарствата и взаимоотношенията, които нашия шеф основава ии поддържа са поради изгодите, които могат да му донесат. Кражбата на работно време се е трансфораха в спорт. Всичко - от кафето до сексавантюрите се прави по време на работа. Такива като полицайката Симона Радева  са съвсем всички с дребни изключения. Контакти с престъпния контингент поддържа съвсем всеки от чиновниците при нас. Тук няма нищо почтено, всички лъжат "   пишат катаджиите. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР